Smažák s tatarkou stále najdete snad na každém jídelním lístku. Aby ne, smažený sýr všeho druhu je velmi oblíbený především u dětí, ale rádi si ho objednají i dospělí. Kvalitní sýr a lahodná domácí tatarská omáčka udělají z obyčejného ‚smažáku‘ nadpozemskou lahůdku. Skutečně!
4
Suroviny
4
Na tatarskou omáčku
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 1086.25 kcal
- Bílkoviny 26.25 g
- Sacharidy 61.5 g
- Tuky 79.75 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2008/10
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,7/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2008/10
Říjen 2008
Komentáře
To je vtip, nebo je to myšleno vážně, že na obalení 4 porcí smaženého sýru a to ještě 2x stačí 1 vejce a 1 lžíce mléka? :-)
Pokud se vám zdá jedno vejce na obalení 4 plátků sýra málo, můžete ještě jedno vejce přidat, případně vaječnou melanž více naředit mlékem. Nicméně vzhledem k tomu, že sýr – na rozdíl třeba od chleba – není nasákavý, myslíme si, že jedno vejce by k obalení 4 porcí mělo stačit. Záleží samozřejmě i na velikosti vajec – mezi malým a velkým může být rozdíl i 20 g.