Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 45 min
4,7 (39x)
12. 8. 2014
Smažený sýr s tatarskou omáčkou
Apetit
Smažený sýr s tatarskou omáčkou
Apetit


Velmi snadné
< 45 min
4,7 (39x)

Smažák s tatarkou stále najdete snad na každém jídelním lístku. Aby ne, smažený sýr všeho druhu je velmi oblíbený především u dětí, ale rádi si ho objednají i dospělí. Kvalitní sýr a lahodná domácí tatarská omáčka udělají z obyčejného ‚smažáku‘ nadpozemskou lahůdku. Skutečně!


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Na tatarskou omáčku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1086.25 kcal
  • Bílkoviny 26.25 g
  • Sacharidy 61.5 g
  • Tuky 79.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2008/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,7/5

Hodnocení receptu

4,7/5
(39 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

abc cba profile image
abc cba
11.01.2019 12:03

To je vtip, nebo je to myšleno vážně, že na obalení 4 porcí smaženého sýru a to ještě 2x stačí 1 vejce a 1 lžíce mléka? :-)

Lucie Velek
14.01.2019 09:46

Pokud se vám zdá jedno vejce na obalení 4 plátků sýra málo, můžete ještě jedno vejce přidat, případně vaječnou melanž více naředit mlékem. Nicméně vzhledem k tomu, že sýr – na rozdíl třeba od chleba – není nasákavý, myslíme si, že jedno vejce by k obalení 4 porcí mělo stačit. Záleží samozřejmě i na velikosti vajec – mezi malým a velkým může být rozdíl i 20 g.

  profile image
bles
23.11.2009 12:24
osobně smažák miluji. když mám chu´t, tak si ho dávám v restauraci kdykoli. doma už to není ono. ale taky občas neodolám. když stíhám, tak si tatarku dělám sama, ale když ne, tak si dám svou oblíbenou hellmansku a je to taky fajn.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2008/10

Říjen 2008