Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,4 (210x)
15. 5. 2018
Šalamounské řezy
Apetit
Šalamounské řezy
Apetit


Snadné
> 60 min
4,4 (210x)

Nejrychlejší buchta, která by rozhodně neměla chybět ve vašem repertoáru. Šalamounovy řezy jsou krásně vláčné a kromě kokosu se dají posypat, čímkoli si budete přát. Nejlépe chutnají se zakysanou smetanou. Když zvlášť ušleháte bílky, budou i krásně nadýchané. Recept můžete ozvláštnit tím, že do těsta přidáte rozinky namočené v rumu nebo nasekané ořechy.


Nezhasínat obrazovku
6-8
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

6-8
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 971.5 kcal
  • Bílkoviny 14.17 g
  • Sacharidy 114.67 g
  • Tuky 43 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2008/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(210 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Kefírová buchta s kakaem

Komentáře

Kristýna Loušová profile image
Kristýna Loušová
25.07.2023 13:33
Docela zklamání, podle komentářů jsem čekala víc. Ačkoliv jsem ubrala cukr, tak je to pořád strašná bomba, zároveň to vlastně nemá moc chuť... jako když si dáváte holý korpus. Přidala jsem čokoládovou polevu a výrazně to pomohlo.
Jakub Musílek profile image
Jakub Musílek
04.08.2018 13:29

Velmi povedená buchta, kterou jsem už několikrát dělal a pokaždé s velkým úspěchem. Místo klasického cukru dávám třtinový, anebo kombinuji oba. Jinak za mě určitě palec nahoru.

Lucie Kotková profile image
Lucie Kotková
12.05.2018 22:26

Na kolik stupňů péci? Děkuji.

Eva Dvořáková
15.05.2018 11:28

Dobrý den, Lucie. Řezy pečte na 180 stupňů a průběžne kontrolujte. Děkujeme každopádně za komentář, určitě nám tento údaj z receptu vypadl, tak se zároveň i omlouváme. S přáním krásného dne z redakce přeje, Eva.

Alena Pszotová profile image
Alena Pszotová
26.03.2015 20:00

Nejrychlejší možná,ale 440 g cukru ?

Jana Kopřivová
05.10.2015 15:59

Milá Aleno, klidně část cukru uberte, abyste se přiblížila sladkosti, kterou máte doma rádi. Buchtě to neublíží.

Jana pechová profile image
Jana pechová
21.02.2015 09:34

Tuhle buchtu dělám dlouho a často. Je rychlá,snadná a výborná.

Viktorija Vekljuk profile image
Viktorija Vekljuk
10.11.2014 20:09

opravdu povedený recept:) Velice nám chutnal a určitě budu péct dál:)):* Děkuji..

Jana Kopřivová
05.10.2015 15:59

Tak to máme opravdu radost!

Jana Golianova
03.10.2014 19:11

Opravdu jednoduché a skvělé, jen jsem dala mín cukru a ještě půl napůl s třtinovým:) výsledek mňamozní!!!:)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2008/10

Říjen 2008

Související články