Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
3,8 (74x)
24. 2. 2021
Rýžový nákyp
Apetit
Rýžový nákyp
Apetit


Snadné
> 60 min
3,8 (74x)

Dlouho jsme se v redakci přeli, jaký rýžový nákyp je ten nejlepší. Samozřejmě tenhle! Se zavařenými švestkami a poctivou sněhovou čepicí. A pokud si chcete tento rýžový nákyp také upéct, tady je náš recept. Jednoduchý, nadýchaný, zkrátka nejlepší!


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Pro 2 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 2 osoby
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2301 kcal
  • Bílkoviny 76 g
  • Sacharidy 263 g
  • Tuky 102 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2020/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(74 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/3

V březnu ještě zima zápolí o vládu s přicházejícím jarem, a tak sluníčko a jásot prvních zelených lístků občas zakryje sněhová chumelenice. S recepty z březnového Apetitu budete vybaveni do každého počasí. V čísle najdete husté hřejivé polévky, nedělní menu, při jehož přípravě spotřebujete zásoby ze spíže a uvolníte tak poličky pro čerstvé produkty, sezonní recepty, v nichž zazáří první jarní zelenina i poslední exotické ovoce. Jaro je čas nových výzev a začátků, a tak jsme se pustili do experimentů s fermentováním, vyzkoušeli, jak chutná březová míza a propadli kouzlu nápojů z kombuchy. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

20250728_Rýžový_nákyp_foto-1.jpg

Rýžový nákyp se švestkami: Voní jako dětství, ale chutná jako luxusní pokrm z moderní restaurace

Voňavý, nadýchaný a s jemným nádechem vanilky – rýžový nákyp se švestkami patří mezi sladké pokrmy, které v sobě spojují chuť dětství s elegancí moderní kuchyně. Sladké, šťavnaté švestky se při pečení krásně propojí s krémovou rýží, zatímco zlatavá sněhová čepice dodá nákypu lehkost i slavnostní vzhled. Připravte si tuto snadnou a sytou dobrotu a ozvláštněte ji třeba kořením, čokoládou či kapkou rumu.