Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,3 (34x)
10. 10. 2016
Řepový závin s kozím sýrem
Apetit
Řepový závin s kozím sýrem
Apetit


Snadné
< 60 min
4,3 (34x)

Řepa, kozí sýr a vlašské prostě patří k sobě! Možná tahle kombinace působí trochu "odvážně", ale až ochutnáte řepový závin s kozím sýrem nebudete ani chviličku litovat, že jste se pustili do pečení. Další recept na slaný závin pro všechny nadšence jednoduchých jídel.


Nezhasínat obrazovku
Na 1 závin
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 závin

Na náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1146 kcal
  • Bílkoviny 28 g
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 89 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2015/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(34 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Lucie Kotková profile image
Lucie Kotková
06.11.2020 23:08

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zdali je u tohoto receptu možné použít i řepu již uvařenou (příp.uvařenou a zavakuovanou již z obchodu), a také na to, jakým sýrem je nejvhodnější nahradit kozí sýr, pokud ho někdo nejí (ale například fetu ano, balkánský sýr apod..). Děkuji!

Martina Kojzarová
09.11.2020 11:15

Dobrý den, paní Kotková,
určitě můžete použít už uvařenou řepu. Do pánve bychom ji ovšem přidali až se sýrem a ořechy, aby už dále neměkla, ale chutě se hezky propojily. Sýr jste trefila sama skvěle, řekli bychom, že feta a balkán budou báječné. Ale při jejich použití opatrně s přidanou solí, oba sýry jsou dost slané, tak ať výsledná náplň není přesolená. Samozřejmě můžete použití i čerstvý kravský sýr odpovídající textuře kozího. S ním bude náplň krémovější.

Držíme palce, ať se závin podaří,
redakce Apetitu

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2015/10

Svíčková, ta pravá, jediná, a moje... Anebo taky vaše, a úplně jiná! Na náš národní poklad jeden jediný správný recept neexistuje. Oslovili jsme proto tři odborníky a získali jsme od nich recepty na svíčkovou klasickou, moderní, a dokonce i v italském stylu.Bramborové těsto je tradiční, jednoduché a tak univerzální! Z jednoho a téhož těsta připravíte knedlíky, šišky, placičky i dezerty a sladká jídla, na které je naše národní kuchyně právě pyšná.Ochutnejte hvězdy podzimu! Jablka, hrušky, ořechy a kaštany – to jsou poklady říjnové kuchyně. V našich receptech vás znovu překvapí a uchvátí.