Řepa, kozí sýr a vlašské prostě patří k sobě! Možná tahle kombinace působí trochu "odvážně", ale až ochutnáte řepový závin s kozím sýrem nebudete ani chviličku litovat, že jste se pustili do pečení. Další recept na slaný závin pro všechny nadšence jednoduchých jídel.
Suroviny
Na náplň
Na 1 porci
- Energie 1146 kcal
- Bílkoviny 28 g
- Sacharidy 59 g
- Tuky 89 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2015/10
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2015/10
Svíčková, ta pravá, jediná, a moje... Anebo taky vaše, a úplně jiná! Na náš národní poklad jeden jediný správný recept neexistuje. Oslovili jsme proto tři odborníky a získali jsme od nich recepty na svíčkovou klasickou, moderní, a dokonce i v italském stylu.Bramborové těsto je tradiční, jednoduché a tak univerzální! Z jednoho a téhož těsta připravíte knedlíky, šišky, placičky i dezerty a sladká jídla, na které je naše národní kuchyně právě pyšná.Ochutnejte hvězdy podzimu! Jablka, hrušky, ořechy a kaštany – to jsou poklady říjnové kuchyně. V našich receptech vás znovu překvapí a uchvátí.
Komentáře
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zdali je u tohoto receptu možné použít i řepu již uvařenou (příp.uvařenou a zavakuovanou již z obchodu), a také na to, jakým sýrem je nejvhodnější nahradit kozí sýr, pokud ho někdo nejí (ale například fetu ano, balkánský sýr apod..). Děkuji!
Dobrý den, paní Kotková,
určitě můžete použít už uvařenou řepu. Do pánve bychom ji ovšem přidali až se sýrem a ořechy, aby už dále neměkla, ale chutě se hezky propojily. Sýr jste trefila sama skvěle, řekli bychom, že feta a balkán budou báječné. Ale při jejich použití opatrně s přidanou solí, oba sýry jsou dost slané, tak ať výsledná náplň není přesolená. Samozřejmě můžete použití i čerstvý kravský sýr odpovídající textuře kozího. S ním bude náplň krémovější.
Držíme palce, ať se závin podaří,
redakce Apetitu