Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
5,0 (3x)
10. 4. 2025
Pěna z bílé čokolády s meruňkovým džemem ve skořápce
Image Professionals
Pěna z bílé čokolády s meruňkovým džemem ve skořápce
Image Professionals


Velmi snadné
< 30 min
5,0 (3x)

Pěna z bílé čokolády s meruňkovým džemem ve skořápce je vkusné pohoštění pro malé i velké koledníky. Jednoduchý sladký dezert, na který nemusíte rozpalovat troubu – a navíc je bezlepkový.


Nezhasínat obrazovku
Na 10 vajíček
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 10 vajíček
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 298.9 kcal
  • Bílkoviny 30.1 g
  • Sacharidy 15.7 g
  • Tuky 13.2 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(3 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/4

Oslavte s dubnovým Apetitem, který vychází už 16. března, definitivní příchod jara. Duben se ponese v duchu Velikonoc, a proto nechybí trio osvědčených receptů na mazanec i čtyři nápady, jak zbylému mazanci vdechnout nový život. Přidali jsme i mrkvový dort vonící kořením, tradiční nádivku, dvě nové a neokoukané varianty beránka, ale i velikonoční sladkosti pro ty, kteří si na tradice příliš nepotrpí nebo jen hledají změnu, bufetové menu, které nasytí hladové koledníky, či lahodné jarní pečínky, jež budou ozdobou svátečního stolu. Mysleli jsme i na ty z vás, kteří se musí vyhnout lepku a přidali tři recepty na bezlepkové pečivo. Šéfredaktorka Jana pro vás sepsala vše, co možná nevíte o vejcích, a redaktorka Katka se rozhodla vypátrat recept na nejdokonalejší míchaná vejce. Darinka vás pro změnu zavede do zákulisí nové soutěže Pohlreichův souboj restaurací. Až si budete chtít od oslav vydechnout, určitě oceníte recepty na večeře pro všední dny, smoothies pro hektická rána, rubriku Skromné jídlo i ochutnávku z vegetariánské kuchařky Quick + Slow od Green Kitchen. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Aspic_shutterstock_2034813431.jpg

Aspik na výsluní: Retro pochoutka se šunkou, vejcem a zeleninou znovu slaví úspěch

Aspik v roli hlavní hvězdy? Pro někoho noční můra, kterou by nikdy nepozřel, pro jiného noblesní retro pochoutka, jež si žádá návrat ve velkém stylu. Aspik, miláček retro slavnostních stolů 70. a 80. let minulého století, znovu dobývá rauty i domácí kuchyně. A vůbec není za co se stydět. Naopak – je to kuchařské řemeslo, které stojí za to znovu objevit.