Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
4,1 (21x)
17. 10. 2017
Palačinkový dort
Apetit
Palačinkový dort
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
4,1 (21x)

Dort nadýchaný jako obláček, voňavý po másle, šťavnatý po ovoci a lákavý, jen se ho dotknout... 


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Na 1 dort
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 dort

Na krém

Na ovocnou směs

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3302 kcal
  • Bílkoviny 94 g
  • Sacharidy 228 g
  • Tuky 208 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2016/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(21 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2016/7

Červencové číslo je jako obvykle pěkně žhavé! Máme pro vás ty nejlepší recepty na rozpálený gril a tipy na bleskové večeře pro parné letní dny, ale i lehké a křupavé saláty a nejbáječnější ovocné koláče a víkendové snídaně. Vydejte se s námi na výpravu do Brazílie! K Riu de Janeiro budou brzy upírat zrak všichni sportovní fanoušci, s našimi skvostnými recepty plnými chutí, vůní a barev se však na latinskoamerickou notu můžete naladit už nyní... Francouzký koláč clafoutis připomínající naši bublaninu určitě znáte v originálním provedení s černými třešněmi. My vám nabízíme nejen klasiku, ale i varianty s jiným ovocem, a ukážeme vám, že základní myšlenka clafoutisu se dá využít i naslano! Nahlédneme spolu do nové knihy blogerky Elly Woodward Lahodně s Ellou každý den. Její recepty na zdravé snídaně, smoothie, jídla s sebou, bezmasé večeře pro jednoho i hostiny pro přátele si zamilujete stejně jako my. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Palačinkový dort se šlehačkou

Prvorepublikový palačinkový dort podle Kristiny Šemberové

Ke gastronomii první republiky neodmyslitelně patří sladké jídlo a dezerty. Takové švestkové knedlíky jsou v českých kuchyních evergreenem, ale některé recepty z té doby upadly v zapomnění. O jejich znovuzrození se zasloužily autorka a editorka kuchařek Kristina Šemberová a dlouholetá novinářka Eva Všetíčková. Z kuchařky Sladká první republika si můžete dát malou ochutnávku, palačinkový dort.