Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 30 min
4,3 (117x)
22. 6. 2015
Ořechovka
Apetit
Ořechovka
Apetit


Snadné
< 30 min
4,3 (117x)

Ořechovka – náš oblíbený redakční recept na svatojánský ořechový likér, ten jediný a pravý! Na nezralé zelené ořechy se podle tradice vydejte 24. června, kdy mají Janové svátek, jen tak bude mít ořechovka to pravé kouzlo. Ořechový likér nesmí ve vašem domácím baru chybět. K přípravě je třeba hlavně trochu trpělivosti. 


Nezhasínat obrazovku
Asi na 1 litr
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Asi na 1 litr
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 22089 kcal
  • Bílkoviny 402 g
  • Sacharidy 1027 g
  • Tuky 1563 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2014/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(117 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2014/6

Dezerty z jahodSbaleno na piknikMasové kuličkyFotbalové bistroOběd pro dva

Související články

shutterstock_2462123559.webp

Už žádné měkké hranolky! Mýty o lžičce mouky i skutečné tipy od profíků, díky kterým si pochutnáte

Nejen na internetu koluje spousta zaručených triků na dokonalé hranolky. Jeden z nich radí přidat do horkého oleje lžíci mouky pro extra křupavost. Zní to zajímavě, ale má to háček. Žádný respektovaný kuchařský web, ať už český, nebo zahraniční, tento postup nedoporučuje. Pojďme se podívat, v čem spočívá skutečné kouzlo zlatavých a křupavých hranolek a proč je fígl s moukou spíše krokem vedle.