Krása tohohle receptu je v tom, že lze použít libovolné měkké bylinky a lupení včetně kopřiv, popence a jiných planých jarních rostlin. A přizpůsobíte-li kořenění tradičním chutím, získáte bezlepkovou variaci na nádivku.
Suroviny
Na recept
- Energie 2005 kcal
- Bílkoviny 91 g
- Sacharidy 50 g
- Tuky 156 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/4
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2018/4
Dubnové číslo Apetitu je tu a s ním i spousta nápadů, co dobrého uvařit těm nejmenším nebo jak nechat na talíři zazářit naši hvězdu sezony brokolici. Zasvětíme vás také do tajů práce s kváskem i droždím – s námi hravě zvládnete dokonalý mazanec, chléb s křupavou kůrkou, semínkové bagety i další dozlatova vypečené kousky! Nechybí ani čerstvá porce velikonoční inspirace! Čekají vás originální recepty, které sice pravděpodobně nevyřeší věčnou otázku, zda byla dříve slepice, nebo vejce, zato jsou opravdu skvělé. Mlsné koledníky pak můžete pohostit nezapomenutelnými čokoládovými dezerty nebo luxusními jogurtovými kostkami z dílny Petry Stahlové. Velikonoce budou letos opět neodolatelně lahodné! Apetit, napsáno s chutí.