Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 30 min
4,7 (15x)
18. 7. 2014
Rizoto
Unsplash.com
Křupavé rizoto
Unsplash.com


Snadné
< 30 min
4,7 (15x)

Pečení v troubě zkrátí postávání u sporáku na nutné minimum!


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 705 kcal
  • Bílkoviny 21.25 g
  • Sacharidy 71.5 g
  • Tuky 33.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit Křupavé rizoto

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,7/5

Hodnocení receptu

4,7/5
(15 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
Gabča
25.09.2008 11:43
Rizoto je výborné a moc nám chutnalo. Jen je tam moc vývaru, dala jsem jen polovinu a stačilo to bohatě. Myslím, že kdyby se tam dala celá dávka tak z toho vznikne polévka :-)
  profile image
Sančenka
15.09.2008 14:17
To je snad vtip. Za první tohle křupat bude jenom když tu rýži budete žvýkat syrovou a za druhé rizoto vůbec křupat nemá. Myslela jsem si, že ve vaření nemám předsudky, ale tohle je příliš! Vážená redakce, hrabe vám???
  profile image
Maria
15.09.2008 16:16
Dobrý den! Za "prvé" si myslím, že pokud píšete někomu konkrétně (v tomhle případě redakci), tak je slušné pozdravit. Za druhé si myslím, že i negativní a kritizující poznámky lze napsat slušně a ne "hulvátsky". A konečně za třetí: to křupání dle mého názoru zajistí dobře vypečená slanina, protože když se z ní úplně vypeče tučná část a nechá se ještě trochu opéct, tak pak "křupe". A zkuste vymýšlet stále nové názvy pro rizota. Tohle si redakce rozhodně nezasloužila, podle mého názoru odvádí velmi dobrou práci! S přítelem jsme velmi spokojení předplatitelé a nemyslím si, že jen tak pro nic za nic získal tento časopis vícekrát titul "Časopis roku". Zdravím.
  profile image
Janča
15.09.2008 18:51
Plně s Vámi souhlasím !! A recept určitě vyzkouším :-)
  profile image
Helča
16.09.2008 09:35
také souhlasím, slaninka bude krásně křupat a pokud se to někomu nezdá, tak ten recept nemusí zkoušet a už vůbec by neměl pomlouvat redakci. Každý den tyto stránky kontroluji, aby mi žádný skvělý recept neutekl. Díky apetitonline!!!
  profile image
Sančenka
17.09.2008 08:43
Dobrý den, vážená paní Marie! :-) Tedy, nemyslela jsem si, že na můj spontánní výkřik se ozve taková nóbl reakce. Tak Vás tímhle srdečně zdravím. No a co, když jste i s frajerem předplatitelka? Apetit si kupuju taky, jsou v něm báječné recepty ale také méně báječné a taky obyčejné a nakonec občas i děsné, s tím se nedá nic dělat. Kvůli tomu, co si zaslouží anebo nezaslouží redakce a jaké sesbíral Apetit ocenění, snad nebudu držet hubu a krok. No a konečně (!) k tomu křupání, když slaninu vypečete dokřupava a pak ji zalijete a dusíte s rýží, ještě Vám křupe? Není to váš zub, paní Máry? .-)
  profile image
Jájsem
22.09.2008 10:25
Sančenko jste hulvát
  profile image
Ivča
17.09.2008 07:58
Sančenko, z reakcí na vaši poznámku si nic nedělejte. Jsem poněkud starší ročník, rizoto máme celá rodina moc ráda jako celou italskou kuchyni a i mně se zdá divné, že by ve vláčné rýži mělo něco křupat. Podotýkám, že vařím rizoto často a italské, nikoliv to co se rizotem nazývá v českých a moravských zemích.
  profile image
Sančenka
17.09.2008 08:59
Taky vařím italské rizoto. Krémové a vláčné, podlévám zčásti vývarem a zčásti bílým vínem. Jaké víno používáte vy? Sladší, anebo lehčí? Já lehčí, na sladké jsem si zatím netroufla. K rizotu dělám křehký salátek, ten pak křupe! Ježíš já nepozdravila, promiňte, Ivčo :-) Ale snad tomu nebudete přikládat význam. Mám ráda jídla, která pocházejí od jiných národů, ale nesnažím se je přizpůsobovat, aby to nedopadlo jako s českou čínou (rozblemclá směs všeho možného, hlavně že v tom je pórek a číské zelí). Vůbec hrozně ráda vařím a jím, jsem už taková vášnivá :-)

Recept je součástí kolekce

Související články

Svařák: Vyhněte se letos obvyklým chybám a inspiraci hledejte i u sousedů

Pokud byste měli přisoudit adventu nějakou vůni, proč by to byla právě vůně svařeného vína? I zarytí odpůrci míchání vína s čímkoli nebo ti, kteří si klidně i červené víno během roku dávají chladit, v prosinci mění názor a svařák si užívají. Jaké panují o svařáku mýty, jaké chyby děláme při přípravě, proč se inspirovat za hranicemi a jak se dělá nealko verze tohoto horkého nápoje? Vy máte otázky, my máme odpovědi.