Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 45 min
4,1 (168x)
18. 7. 2014
Kokosovo-medové pracny
Apetit
Kokosovo-medové pracny
Apetit


Velmi snadné
< 45 min
4,1 (168x)

Nejspíš tradičně na Vánoce pečete tmavé pracny s kakaem a ořechy. Dejte šanci i těmto zlatavým pracnám s kokosem a medem. Když je ještě horké obalíte v domácím vanilkovém cukru, budou přímo božské. Recept na kokosové pracny s medem u nás v redakci za ta léta už zdomácněly a nesmí chybět na talíři s vánočním cukrovím.


Nezhasínat obrazovku
Na 2 plechy
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 2 plechy
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2327 kcal
  • Bílkoviny 31 g
  • Sacharidy 195 g
  • Tuky 156 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2009/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(168 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Nejlepší pracny

Komentáře

Ivana Kozderková profile image
Ivana Kozderková
11.12.2017 13:48

Dobrý den, já měnila pouze rum za medovou metaxu ;-), ale jinak jsou skvělé! Jsou křehoučké, nádherně voní a ještě lépe chutnají! A já jdu koupit další kokos a udělat ještě alespoň 2 várky, jelikož tu první zkušební, jsem málem snědla sama :-)

Martina Kojzarová
12.12.2017 11:30

Dobrý den, Ivano,
máme radost, že vám pracny takhle zachutnaly a hlavně, že se vydařily na výbornou :-)! A děkujeme za originální nápad s medovou Metaxou! Přejeme krásné Vánoce, redakce Apetitu

Renata Chmelová profile image
Renata Chmelová
11.12.2017 10:10

Dobrý den, také jsem měla problém těsto dát dohromady. Musela jsem přidat o 60g másla, 3 lžíce medu a 3 lžíce rumu více, ale i tak se těsto do tvaru spojí jen zmáčknutím, rozhodně ne vybavením válečku. Opravdu mě to zklamalo. Ingredience stojí dost peněz a výsledek k pláči. Snad se to po upečení nebude lámat a drolit.

Martina Kojzarová
12.12.2017 11:29

Dobrý den, Renato, tenhle recept je zkrátka začarovaný :-(. Ovšem děkujeme za potvrzení, že problém není úplně ojedinělý. Někomu funguje bez problému, hodnocení má vysoké, ale očividně bude třeba, abychom ho v nějaké volnější chvíli otestovali. Doufáme, že alespoň jeho chuť vynahrazuje ty problémy při přípravě. Přejeme krásné svátky bez dalších zádrhelů, redakce Apetitu

Pavla Radoňová profile image
Pavla Radoňová
09.12.2014 09:59

Dobrý den, nemáte k tomuto receptu natočené video? :-) Pomohlo by mi to s přípravou. Děkuji

Jana Kopřivová
13.10.2015 16:53

Dobrý den, bohužel nemáme, ale děkujeme za hezký tip na vánoční videa. :)

Jaroslava Kratochvílová profile image
Jaroslava Kratochvílová
08.11.2017 23:55

Podle receptu to nejde...moukaa, cukr a kokos a jen málo tekutých přísad?L Tvrdé a tuhé, není tam žádný tuk...nejde to spojit dohromady, přidala jsem i trochu tuku a stejně na nic, už nedělám

Martina Kojzarová
09.11.2017 17:31

Dobrý den, paní Kratochvílová, moc nás mrzí, že se cukroví nepodařilo. V ingediencích je ovšem 120 g másla? Poměr by tak měl sedět - tedy zhruba dvojnásobek suchých ingrediencí k "mokrým". Ovšem pokud se i s tímto množstvím tuku těsto rozpadalo, možná by pomohlo přidat třeba žloutek nebo 1 menší vejce. Ale pak by možná pracny nebyly tak křehké.

Alice Magdalena Radvanová profile image
Alice Magdalena Radvanová
12.11.2017 04:33

120g másla není tuk? Možná by to chtělo nejdřív si to pořádně přečíst a až pak kritizovat.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2009/11