Nejspíš tradičně na Vánoce pečete tmavé pracny s kakaem a ořechy. Dejte šanci i těmto zlatavým pracnám s kokosem a medem. Když je ještě horké obalíte v domácím vanilkovém cukru, budou přímo božské. Recept na kokosové pracny s medem u nás v redakci za ta léta už zdomácněly a nesmí chybět na talíři s vánočním cukrovím.
Na 2 plechy
Suroviny
Na 2 plechy
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na recept
- Energie 2327 kcal
- Bílkoviny 31 g
- Sacharidy 195 g
- Tuky 156 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2009/11
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,1/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Komentáře
Dobrý den, já měnila pouze rum za medovou metaxu ;-), ale jinak jsou skvělé! Jsou křehoučké, nádherně voní a ještě lépe chutnají! A já jdu koupit další kokos a udělat ještě alespoň 2 várky, jelikož tu první zkušební, jsem málem snědla sama :-)
Dobrý den, Ivano,
máme radost, že vám pracny takhle zachutnaly a hlavně, že se vydařily na výbornou :-)! A děkujeme za originální nápad s medovou Metaxou! Přejeme krásné Vánoce, redakce Apetitu
Dobrý den, také jsem měla problém těsto dát dohromady. Musela jsem přidat o 60g másla, 3 lžíce medu a 3 lžíce rumu více, ale i tak se těsto do tvaru spojí jen zmáčknutím, rozhodně ne vybavením válečku. Opravdu mě to zklamalo. Ingredience stojí dost peněz a výsledek k pláči. Snad se to po upečení nebude lámat a drolit.
Dobrý den, Renato, tenhle recept je zkrátka začarovaný :-(. Ovšem děkujeme za potvrzení, že problém není úplně ojedinělý. Někomu funguje bez problému, hodnocení má vysoké, ale očividně bude třeba, abychom ho v nějaké volnější chvíli otestovali. Doufáme, že alespoň jeho chuť vynahrazuje ty problémy při přípravě. Přejeme krásné svátky bez dalších zádrhelů, redakce Apetitu
Dobrý den, nemáte k tomuto receptu natočené video? :-) Pomohlo by mi to s přípravou. Děkuji
Dobrý den, bohužel nemáme, ale děkujeme za hezký tip na vánoční videa. :)
Podle receptu to nejde...moukaa, cukr a kokos a jen málo tekutých přísad?L Tvrdé a tuhé, není tam žádný tuk...nejde to spojit dohromady, přidala jsem i trochu tuku a stejně na nic, už nedělám
Dobrý den, paní Kratochvílová, moc nás mrzí, že se cukroví nepodařilo. V ingediencích je ovšem 120 g másla? Poměr by tak měl sedět - tedy zhruba dvojnásobek suchých ingrediencí k "mokrým". Ovšem pokud se i s tímto množstvím tuku těsto rozpadalo, možná by pomohlo přidat třeba žloutek nebo 1 menší vejce. Ale pak by možná pracny nebyly tak křehké.
120g másla není tuk? Možná by to chtělo nejdřív si to pořádně přečíst a až pak kritizovat.