Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 20 min
5,0 (5x)
26. 2. 2020
Kantonský koláč
Apetit
Kantonský koláč
Apetit


Velmi snadné
< 20 min
5,0 (5x)

Trochu suchá buchta potvrzuje to, že v Asii mají odlišný pohled na sladké než my. „Pro oživení doporučuju do těsta přidat ovoce – kandované, sušené i čerstvé, třeba nastrouhané jablko,“ doporučuje Láďa Dvořák z TamarindTree.


Nezhasínat obrazovku
Pro 6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2024 kcal
  • Bílkoviny 45 g
  • Sacharidy 215 g
  • Tuky 105 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(5 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2019/3

Dny se prodlužují, světla přibývá a jako první posel jara se hlásí březnový Apetit. Svěží závan vzduchu z teplých krajin do něj vnesly lehké a nápadité asijské pokrmy, za nimiž nemusíte letět do vzdálených zemí. Nečekaná spojení chutí a vůní zažily redaktorky Apetitu v kuchyni čerstvě otevřeného bistra TamarindTree, kde jim šéfkuchař Ladislav Dvořák nejen uvařil skvělá jídla, ale hlavně se podělil o své nejlepší recepty, které jsou díky tomu na stránkách časopisu k dispozici i vám, čtenářům. Protože panuje sezona exotického ovoce, napadlo nás vyzkoušet, jak se bude vyjímat v dezertech. Mandarinková bábovka, krémový banánový koláč, cheesecake řezy s mučenkou, mangovo-broskový páj i sorbet z kiwi vyvolaly v redakci vlnu nadšení. Jestli vás chutě dálek nelákají a sychravé předjaří vás nutí zachumlat se za kamny, nadchnou vás recepty, které připravila šéfredaktorka Lucka – sytý bramborovo-pórkový krém, salát z pečené kořenové zeleniny, vepřové ossobuco a ultračokoládový koláč vnesou do vašeho domova hřejivou náladu, i kdyby se vrátily třeskuté mrazy. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Daren Liew & Jana Florentyna Pišová

Seznamte se s hvězdami, které míří na Apetit piknik: Jana Florentýna Pišová & Daren Liew

Apetit piknik už je opravdu na dohled. V pražské Grébovce se sejdeme už v sobotu 15. června. A proto už nám zbývají pouze dva vzácní hosté, kteří ozdobí hlavní piknikovou stage a vystoupí po boku moderátorky Kristiny Kloubkové. Každý je z jiného koutu světa, ale pojí je společná vášeň – jídlo. Jsou jimi oblíbená česká food blogerka Jana Florentýna Pišová a čínský šéfkuchař Daren Liew.