Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 10 min
4,8 (8x)
12. 12. 2016
Jablečný punč s kořeněným rumem
Apetit
Jablečný punč s kořeněným rumem
Apetit


Velmi snadné
< 10 min
4,8 (8x)

Nic vás po procházce městem nezahřeje líp než voňavý punč. Nechte hrnec s pitím na sporáku v pohotovostní poloze k ohřívání, aby byl stále po ruce. 


Nezhasínat obrazovku
Pro 12 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 12 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3783 kcal
  • Bílkoviny 39 g
  • Sacharidy 426 g
  • Tuky 105 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: kojzarova.m , z vydání Apetit 2015/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,8/5

Hodnocení receptu

4,8/5
(8 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2015/12

Sváteční pečení je radost! Aby Vánoce byly opravdu sladké a veselé, máme pro vás nápadité perníčky, které ozdobí stůl i stromeček, cukroví, které letos prostě musíte mít, vláčný vánoční věnec i voňavé sladkosti z celého světa. Nejlepší rybí vývar je ten domácí, a tak vás ho naučíme. S tipy od šéfkuchaře Radka Šubrta to je hračka, a navíc velká lahůdka. Z jednoho základního vývaru pak můžete připravit hned čtyři různé rybí polévky.  Vyrazili jsme na holčičí mejdan u Bjukitchen a máme pro vás spoustu receptů na úžasnou předvánoční party. Nechybí domácí vaječný koňak, který využijete jako welcome drink i božský jedlý dárek. 

Související články

Voňavá historie punče

Málokdo by hádal, že punč byl původně vařen v Indii. Námořníci Britské Východoindické společnosti jej v 17. století dovezli do Evropy a jeho obliba se začala rychle šířit i do dalších zemí. Samotné slovo punč, v hindštině panča, znamená pět. Původní nápoj se totiž zhotovoval z pěti přísad – alkoholu, vody, cukru, citrónu a koření či čaje.