Možná znáte kaše z přes noc namočených či spařených vloček, my jsme vločky místo pouhého namáčení kvasili 24 hodin. Jen mírně nakvašené vločky jsou lépe stravitelné, ale jejich chuť se nemění.
Suroviny
Na recept
- Energie 370 kcal
- Bílkoviny 5 g
- Sacharidy 52 g
- Tuky 15 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2020/3
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/3
V březnu ještě zima zápolí o vládu s přicházejícím jarem, a tak sluníčko a jásot prvních zelených lístků občas zakryje sněhová chumelenice. S recepty z březnového Apetitu budete vybaveni do každého počasí. V čísle najdete husté hřejivé polévky, nedělní menu, při jehož přípravě spotřebujete zásoby ze spíže a uvolníte tak poličky pro čerstvé produkty, sezonní recepty, v nichž zazáří první jarní zelenina i poslední exotické ovoce. Jaro je čas nových výzev a začátků, a tak jsme se pustili do experimentů s fermentováním, vyzkoušeli, jak chutná březová míza a propadli kouzlu nápojů z kombuchy. Apetit, napsáno s chutí.