Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
5,0 (4x)
5. 3. 2018
Cheesecake v berlínském stylu
Cheesecake v berlínském stylu


Snadné
> 60 min
5,0 (4x)

Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Na korpus si rozdrťte sušenky a nechte si rozehřát máslo. Sušenky spojte s máslem a vzniklou směs namačkejte do dortové formy (ideálně o průměru 18 cm). Směs namačkejte i na boky dortové formy. Formu poté vložte na pár minut do mrazáku. 

Ve větší míse prošlehejte všechny ingredience na náplň. Je potřeba, aby suroviny měly pokojovou teplotu. Výsledná náplň je hladká a tekutá. 

Poté vyndejte dortovou formu a obalte ji alobalem. Raději dávám 2 vrstvy. Aby dort nepopraskal, je vhodné jej péct ve vodní lázni. Do dortové formy nalijte náplň. Opatrně dortem párkrát bouchněte, abyste dostali ven všechny bublinky z náplně. Připravený dort opatrně vložte do nádoby s vodou, která bude sahat do cca poloviny výšky dortové formy. A nyní můžete dát péct cca na 50 min. až 1 hodinu. Povrch dortu bude hladký, zatažený, ale bude ještě mírně pružit. 

Upečený dort vyjměte z vodní lázně a posypte skořicí. Nechte dort zcela vychladnout a nakonec jej potřete creme fraiche smíchaným s cukrem a citronovou šťávou. Před prvním nakrojením je lepší dort nechat přes noc v lednici.  


Nezhasínat obrazovku

Porce

8
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 517.38 kcal
  • Bílkoviny 17.88 g
  • Sacharidy 22.5 g
  • Tuky 38.63 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt