Nová registrace Zapomenuté heslo

Hospodské menu do ruky: 10 skvělých receptů nejen pro chlapy

18. 7. 2014
Půlnoční kuřecí křídla
Apetit

Občas je prostě potřeba zběhnout ze seriózního obchodního jednání, povolit si límeček a vrhnout se rukama na vypečené žebírko, mísu pikantních kuřecích křidélek či přeplněný sendvič a nehledět při tom na dekorum! Podávejte s chlebem, zapíjejte pivem. Boule za ušima zaručeny!

Recepty

Sdílet kolekci receptů

street food

Podobné kolekce receptů

Související články

Street Food Festival už tuto neděli v Brně

Na začátku byla myšlenka Michala Hromase uspořádat menší akci pro kamarády, kde bude k mání skutečný a skvělý street food. Do původně komorní akce se však chtělo zapojit tolik lidí, že organizátoři nakonec přijali myšlenku festivalu pro každého. Pojetí akce, která se běžně koná v trendy zahraničních metropolích, jako jsou Berlín, Londýn či Amsterdam, se skvěle osvědčilo i v českém foodies prostředí.

První Street Food Festival se konal v květnu tohoto roku a pozoruhodným úspěchem překvapil i samotné organizátory – navštívilo jej více než pět tisíc lidí. Nyní se koncept přesune do Brna, kde se v prostorách kavárny Industra a areálu mrazíren na adrese Masná 9 odehraje další díl Street Food Festivalu. 

Zodpovědnost – samostatnost – kreativita

V čem tkví tajemství úspěchu akce, vysvětluje jedna z organizátorek Zuzana Menhartová: „Nejzásadnější byla celková koncepce festivalu, tedy trojkombinace zodpovědnost – samostatnost – kreativita. Sešli se jak účastníci, tak návštěvníci, kteří ji pochopili, podpořili a na místě žili. Pro nás jako organizátory bylo důležité, že jsme si byli jisti kvalitou street foodu, kterou jsme dopředu prověřovali a na místě potvrdili.“ 

Brněnský Street Food Festival si vezme to nejlepší od svého staršího pražského sourozence, nabídne však i mnohé novinky. „Brno má velké množství specifik, velice ojedinělou a zajímavou atmosféru a my jsme tu jen od toho, abychom mu pomohli projevit jeho gastropotenciál. Brno bude osobité jak účastníky, kteří se přihlásili, tak energií, kterou Industra nabízí a do projektu dává,“ popisuje Zuzana Menhartová a s úsměvem dodává: „Zkušenost z Prahy byla skvělá, uděláme proto maximum, abychom přinesli výbornou akci i do Brna.“ 

Ještě nevíte, zda vyrazíte ochutnat? Nalákat vás kromě skvělého jídla může třeba workshop přípravy čokolády s Alaja Chocolate nebo výborně připravené papričky od World of Chilli. 

Ve zkratce: neděle, 31. srpna od 10 hodin, brněnská Industra a areál mrazíren v Masné ulici. Více na Facebooku.