Nová registrace Zapomenuté heslo

V říjnovém Apetitu startuje nový seriál: Marek Raditsch vaří s dcerou a začínají neodolatelnými sicilskými arancini

23. 9. 2025
Raditsch + říjnové číslo
Apetit / Alena Hrbková
Arancini podle Marka Raditsche Marek Raditsch s dcerou Vanessou Arancini podle Marka Raditsche Další
3 fotky

Jestliže vaříte rádi s dětmi, zpozorněte! Máme pro vás tipy přímo od šéfkuchaře Marka Raditsche a jeho osmileté dcery Vanessky. Pro Apetit společně uvařili čtyři jídla, která vám postupně nadávkujeme v novém seriálu. První recept najdete už nyní v tištěném Apetitu!

Arancini ze zbylého rizota patří mezi nejoblíbenější Vanessčina jídla. „Omlouvám se, ale moc na vás asi nezbyde,“ hlásila osmiletá kuchařka, jakmile jsme dofotili arancini a ještě teplé kuličky byly uvolněné k ochutnávání. Vanesska během chvilky „vdechla“ hned čtyři. „To je tak dobrý!“ hlásila a táta Marek se usmíval.

S tátou v kuchyni

Pro nový seriál S tátou v kuchyni vybral Marek Raditsch čtyři recepty, které s Vanesskou doma připravují nejčastěji a které by mohly inspirovat další rodiče. Protože od koho jiného se učit než od šéfkuchaře vyhlášené restaurace Kampa Park, kam rády chodí na jídlo i největší světové hvězdy.

Pozorovat ty dva při práci je krása. Vanesska se nadšeně vrhá do čehokoliv, Marek trpělivě vysvětluje a nenápadně hlídá, aby si dcera neublížila. Jinak je vidět, že spolu vaří pravidelně, jsou sehraní. „Jen nesmím moc často ujídat, to nemá rád,“ směje se školačka a její táta zase podotkne, že vaření s dcerou ho v kuchyni naučilo daleko větší trpělivosti.

Arancini podle Marka Raditsche

Arancini ze zbylého rizota vybral Marek záměrně: doma jistě také řešíte, co se zbylým rizotem, a děti rády tvoří cokoliv rukama. Tvarování kuliček je zábava, obalovaní také. „S Vanesskou tvarujeme koule, obalujeme, ale ke smažení ji raději nepouštím, olej prská a je to nebezpečné,“ říká Marek.

Recept na arancini včetně receptu na Markovo domácí rizoto najdete v říjnovém tištěném Apetitu, který je právě v prodeji. Přečtete si tam i více o společném vaření Marka a Vanessky i to, co práskli jeden na druhého v rozhovoru. Zajímá vás, kdo má při výběru jídel doma hlavní slovo a co jeden nebo druhý neradi jedí? Tak vyražte do obchodu pro aktuální číslo tištěného Apetitu!

 

Co ještě najdete v říjnovém Apetitu?

  • Vnitřnosti v moderním pojetí: dršťkovou polévku po italsku, pajšl, pikantní ledvinky i játra se sečuánským pepřem
  • Jídla z jednoho hrnce: pastýřský koláč se zapečenými hranolky, zelené kari nebo kuře s kimči
  • Plněné knedlíky: do kynutých jsme schovali trhanou kachnu, do špenátových uzené maso, do bramborových tofu a cuketové zelí a do tvarohových švestky
  • Česká sladká klasika: Míša poháry, banánová buchta s karamelem, čokoládový dort

Sdílet článek

Šéfkuchaři a šéfkuchařky Pro děti Rýže Italská kuchyně Smažené pokrmy

Související články