Nová registrace Zapomenuté heslo

Chcete se propít nejlepšími víny z Moravy, Francie či Itálie? Přijďte ve středu do vítězné restaurace z jarního Restaurant Weeku

20. 5. 2024
Degustační večer ve vítězné restauraci Restaurant Week
Apelace 21
Máslová brioška se zauzeným sumcem Strouhaný bramborový fondant Hovězí loupaná plec, strouhaný bramborový fondant hříbkové ragú Další
2 fotky

Během jednoho večera procestujete s hostujícím sommeliérem nejrůznější vinařství a ochutnáte výjimečná vína.  K tomu na vás budou čekat i skvělá jídla od Jiřího Krulicha, šéfkuchaře restaurace Apelace 21. Tu v jarním gastronomickém festivalu Restaurant Week zvolili návštěvníci jako nejlepší.

Pokud milujete italská vína odrůdy Nebbiolo, nenechte si ujít degustaci, která proběhne 22. května 2024. Čekají vás ta nejzajímavější vína z portfolia Víno KINCL – barbaresca, nebbiola a barola doprovodí sedmichodové menu šéfkuchaře Jiřího Krulicha. Ten k nim chystá lahůdky jako je telecí tartar, hovězí carpaccio, kambalu nebo šťavnatý rib-eye steak

První degustační večer vznikl ve spolupráci s Víno Markuzzi a hosté se tak mohli propít víny od od moravských vinařů. Ve středu 22.5. 20024 vás čeká to nejzajímavější z odrůdy Nebbiolo.

  • Během degustace se dozvíte spoustu informací o vínu – z jaké je trati, kdo a jak jej vyrobil, čím je specifické i po jakém ročníku v obchodě (nebo na e-shopu) sáhnout. Chybět nebudou ani informace o samotných vinařích a vinařstvích.  Uslyšíte, které odrůdy pěstují, jaká vína jim jdou, která se jim povedla a na která by raději zapomněli. To všechno bude okořeněné vtipnými historkami ze zákulisí. 
  • K úžasným nebbiolům, barbarescům a barolům napároval Jiří Krulich nezapomenutelné menu. 

Zdroj informací: časopis Apetit

Sdílet článek

Restaurace Párování s vínem Víno Restaurant Week

Související články