2018/8
2018/8
Srpen je měsíc plný pohodové prázdninové atmosféry, prozářený sluncem, vonící senem a chutnajícím po nalezených (nebo nenalezených) houbách, sladké kukuřici rovnou z pole a borůvkových koláčích právě vytažených z trouby... Pokud se letos nechystáte na dovolenou za hranice, zasněte se a procestujte prostřednictvím stránek srpnového Apetitu francouzský venkov, užijte si skvělou italskou hostinu od aperitiva až po dezert nebo si vychutnejte to nejlepší, co nabízí Peru. Díky nápaditým receptům se můžete doslova vyřádit s barevnými paprikami, a to od české klasiky v netradičním podání až po tex-mex kuchyni v podobě tacos. A aby vám z toho všeho nebylo moc horko, zchlaďte se na závěr těmi nejlahodnějšími smetanovými nanuky.
Apetit, napsáno s chutí.
Celozrnné špagety s rajčátky, citronem a petrželkou
Teplý salát à la puttanesca ze žlutých paprik
Omeleta s hráškem a šunkou
Kofty s tahini omáčkou a květákovou rýží
Plněné papriky s kuskusem, fetou a špenátem
Vanilkový nanuk v hořké čokoládě
Nanuk s arašídy a karamelem
Ryba s paprikami po španělsku
Plněné papriky jako polévka
Bruschetta Caesar
Moaré nanuk s vietnamskou kávou
Papriky s čočkou a vejci
Špagety cacio e pepe
Bylinkový olej s česnekem
Kalamáry s hráškem na víně
Italská vepřová roláda plněná čerstvou klobáskou
Lilek a cukety a papriky z pánve
Krémová polenta s mascarpone
Focaccia s červenou cibulí
Malinové nanuky v bílé čokoládě
Tiramisu do šálku
Koláč s kořeněným karamelem
Kynuté šneky s malinami
Kambodžské červené kari podle Sofie Smith
Borůvkové koláče
Cappuccino cheesecake
Domácí kuřecí paštika
Kávová panna cotta
Girasoli s krevetovou náplní i omáčkou
Koblížky s kávovým krémem
Ricottový trifle s mandlovými sušenkami
Penne all’amatriciana
Fajita s paprikami a kuřecím masem
Omáčka romesco a pečené brambůrky
Kuřecí špízy s bylinkovou salsou

