Nová registrace Zapomenuté heslo

Zmrzlina, co se mění v dorty, rolády i sendviče. A každá verze je efekt na první pohled

5. 8. 2025
Nepečený dort s letním ovocem
Apetit
Nepečený dort s letním ovocem Profiterolky s karamelovou zmrzlinou a čokoládovou polevou Tříbarevné zmrzlinové řezy Další
4 fotky

Zmrzlina je fajn. Ale zmrzlinový dezert? Ten je ještě o něco lepší. Neolizujete ho z kornoutu, ale servírujete na talíř. Nezmizí za pár sekund, ale zanechá dojem. Zmrzlinové dezerty umí osvěžit i okouzlit – a navíc je zvládnete připravit bez velkého cukrářského umění i zmrzlinovače.

Všichni ji milujeme – klasickou kopečkovou, točenou, domácí i kupovanou. Ale co takhle povýšit zmrzlinu na plnohodnotný dezert, který se dá krájet, servírovat na talíř a je často k nerozeznání od dortu ze špičkové cukrárny?

Ať už připravíte dort, roládu, sendviče nebo profiterolky, zmrzlina v nich nebude jen osvěžující složkou. Bude tím, co drží chuťově i vizuálně celý dezert pohromadě. A navíc: když ji spojíte s pečeným korpusem, ovocem nebo polevou, můžete ochutnat něco, co vám obyčejný kornout nikdy nenabídne.

 

Zmrzlinový dort s ovocem

Nadýchaný, barevný, plný chuti. Kombinace několika druhů zmrzliny, křehkého korpusu a letního ovoce je prostě klasika, která funguje. A když ho připravíte den předem, v den oslavy už jen krájíte a sbíráte pochvaly.

Zmrzlinový dort s ovocem

Zmrzlinový dort s ovocem

< 60 min
4.3(55x)
Přečíst recept

 

Malinovo-citronový dort

Na pohled připomíná nepečený tvarohový dort, ale chutí všechny ohromíte – zmrzlinový dort je úžasně krémový a díky citronu i osvěžující. Při přípravě dortu se obejdete bez zmrzlinovače: báječná krémová zmrzlina totiž vznikne ztuhnutím našlehaného krému v mrazáku. Ovoce můžete obměnit podle sezony a chuti, kromě malin, které jsme použili, budou skvělé i jahody, borůvky či ostružiny.

Zmrzlinový malinovo-citronový dort

Zmrzlinový malinovo-citronový dort

> 60 min
5(4x)
Přečíst recept

 

Tříbarevné zmrzlinové řezy

Sladké exotické mango, krémový jemný kokos a příjemně nakyslé ostružiny tvoří harmonické zmrzlinové trio, které je nejlepší dostat na lžičku pohromadě. Každé sousto tak bude dokonalý gurmánský zážitek. 

Tříbarevné zmrzlinové řezy

Tříbarevné zmrzlinové řezy

> 60 min
4.8(8x)
Přečíst recept

 

Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami

Dokonalý letní dezert? Tenhle! Jsou to tři potěšení v jednom. Sladká sušenka, osvěžující kávová zmrzlina a čerstvé maliny. Tak akorát sladké, tak akorát křupavé. Sendviče z máslových sušenek, jemné kávové zmrzliny a čerstvých malin jsou ideální na víkendové posezení na terase. A pokud je ještě namočíte jedním koncem do čokolády… no, nebudeme vám kazit překvapení.

Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami

Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami

> 60 min
4.8(12x)
Přečíst recept

 

Schwarzwaldská zmrzlinová roláda

Tomuhle říkáme velká cukrářská fúze! Spojili jsme hned tři oblíbené dezerty – dort Schwarzwald, piškotovou roládu a zmrzlinu. Vznikla hříšně skvělá a osvěžující schwarzwaldská zmrzlinová roláda. Je v ní všechno, co máme na klasickém dortu rádi – jen mražené a více osvěžující.

Schwarzwaldská zmrzlinová roláda

Schwarzwaldská zmrzlinová roláda

< 60 min
5(6x)
Přečíst recept

 

Churros sendviče s mandlovou zmrzlinou

Kdo miluje churros, ten tenhle dezert potřebuje vyzkoušet. Skořicové těsto, uvnitř jemná mandlová zmrzlina… a vystačíte si i bez talířku! Servírujte s karamelem nebo jen tak posypané cukrem, funguje obojí. A pokud dostanete chuť na zmrzlinu i v zimě, tato může být jasná volba číslo jedna.

Churros sendviče s mandlovou zmrzlinou

> 60 min
3.8(4x)
Přečíst recept

 

Profiterolky s karamelovou zmrzlinou a čokoládovou polevou

Profiterolky, tedy malé větrníčky z odpalovaného těsta, nemusíte plnit pouze nadýchanou šlehačkou. V létě zazáříte i s těmi plněnými zmrzlinou. Pozor ale, karamelová zmrzlina kvůli tekutému cukru taje rychleji než jiné druhy. Pracujte proto rychle a naplněné profiterolky odkládejte rovnou do mrazáku.

Profiterolky s karamelovou zmrzlinou a čokoládovou polevou

Profiterolky s karamelovou zmrzlinou a čokoládovou polevou

> 60 min
5(5x)
Přečíst recept

 

Tipy, aby se dezert neroztekl dřív, než ho donesete na stůl

  • Používejte zmrzlinu s vyšším obsahem tuku – ty se neroztékají tak rychle
  • Dezerty si připravte den předem – a nechte dobře ztuhnout
  • Krájejte ostrým nožem namočeným v teplé vodě
  • Podávejte z vychlazených talířků nebo tácu z mrazáku

Zdroj: Apetit

Doporučujeme recept s videem

Zmrzlina s rebarborovou omáčkou

Sdílet článek

Zmrzlinové dezerty Zmrzlina Letní tipy

Související články