Nová registrace Zapomenuté heslo

Jako u babičky: Restaurace Babiččina zahrada si zakládá na české kuchyni a útulném interiéru

9. 4. 2025
Babiččina zahrada
Babiččina zahrada
Babiččina zahrada Babiččina zahrada Babiččina zahrada Dalších
6 fotek

V malebných Průhonicích nedaleko Prahy se nachází restaurace Babiččina zahrada, která od svého otevření v roce 2013 láká návštěvníky svou jedinečnou atmosférou a poctivou kuchyní. Restaurace vznikla rekonstrukcí bývalého hotelu a její koncept je inspirován nostalgií a tradicemi českého venkova.

Majitelem podniku je Yurij Kolesnik, který měl vizi vytvořit místo, kde se hosté budou cítit jako u své vlastní babičky. Nečekejte tedy žádný minimalismus – interiéru restaurace dominují funkční modrá kachlová kamna a všude jsou různé krajkové dečky, zdobený porcelán a tradiční české nádobí.

Podívejte se na video z naší návštěvy restaurace Babiččina zahrada

Babiččina zahrada je jednou z restaurací, které najdete v seznamu podniků Restaurant Weeku, jenž probíhá od 19. 3. do 13. 4. 2025. V rámci této akce si zde za 790 Kč můžete dát tříchodové menu složené z dančího tataráku s lanýžovou majonézou, krokety z konfitovaného kachního stehna s bramborovou kaší a pyré z červeného zelí a povidlových taštiček z bramborového těsta s vanilkovou omáčkou a mákem.

Na výběr je i vegetariánská verze tříchodového menu, které zahrnuje tataráček z červené řepy s oříškovou majonézou a praženými lískovými oříšky, květákovou korunu s tarhoňou, paprikovou omáčkou, piniovými oříšky a bazalkou a pošírovanou hrušku v červeném víně se sladkým tvarohem a praženými mandlemi.

Nejkrásnější zahrádka v Čechách

Jedním z největších lákadel Babiččiny zahrady je její rozlehlá a pečlivě udržovaná zahrada s altánky, která je považována za jednu z nejkrásnějších restauračních zahrad v České republice. Vůně bylinek a květin zde vytvářejí neopakovatelnou atmosféru, která zve k odpočinku a relaxaci.

Restaurace se pravidelně umisťuje ve výběrech nejlepších podniků v Praze, a to díky své poctivé kuchyni, která kombinuje tradiční českou kuchyni s moderním twistem. Mezi oblíbené pokrmy patří svíčková či pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.

Babiččina zahrada nenabízí pouze gastronomické zážitky, ale také možnost ubytování v útulném penzionu a relaxaci v prostorách určených pro aromaterapii a masáže. Tento komplexní přístup k pohodlí hostů činí z Babiččiny zahrady ideální místo pro rodinné oslavy, svatby či firemní akce.

Návštěva Babiččiny zahrady je tak nejen kulinářským zážitkem, ale i cestou zpět v čase – do dob, kdy se vařilo s láskou a péčí a kdy společné stolování bylo skutečným svátkem.

Sdílet článek

Nejlepší restaurace Restaurant Week Česká klasika Česká kuchyně

Související články