Nová registrace Zapomenuté heslo

Jako u babičky: Restaurace Babiččina zahrada si zakládá na české kuchyni a útulném interiéru

9. 4. 2025
Babiččina zahrada
Babiččina zahrada
Babiččina zahrada Babiččina zahrada Babiččina zahrada Dalších
6 fotek

V malebných Průhonicích nedaleko Prahy se nachází restaurace Babiččina zahrada, která od svého otevření v roce 2013 láká návštěvníky svou jedinečnou atmosférou a poctivou kuchyní. Restaurace vznikla rekonstrukcí bývalého hotelu a její koncept je inspirován nostalgií a tradicemi českého venkova.

Majitelem podniku je Yurij Kolesnik, který měl vizi vytvořit místo, kde se hosté budou cítit jako u své vlastní babičky. Nečekejte tedy žádný minimalismus – interiéru restaurace dominují funkční modrá kachlová kamna a všude jsou různé krajkové dečky, zdobený porcelán a tradiční české nádobí.

Podívejte se na video z naší návštěvy restaurace Babiččina zahrada

Babiččina zahrada je jednou z restaurací, které najdete v seznamu podniků Restaurant Weeku, jenž probíhá od 19. 3. do 13. 4. 2025. V rámci této akce si zde za 790 Kč můžete dát tříchodové menu složené z dančího tataráku s lanýžovou majonézou, krokety z konfitovaného kachního stehna s bramborovou kaší a pyré z červeného zelí a povidlových taštiček z bramborového těsta s vanilkovou omáčkou a mákem.

Na výběr je i vegetariánská verze tříchodového menu, které zahrnuje tataráček z červené řepy s oříškovou majonézou a praženými lískovými oříšky, květákovou korunu s tarhoňou, paprikovou omáčkou, piniovými oříšky a bazalkou a pošírovanou hrušku v červeném víně se sladkým tvarohem a praženými mandlemi.

Nejkrásnější zahrádka v Čechách

Jedním z největších lákadel Babiččiny zahrady je její rozlehlá a pečlivě udržovaná zahrada s altánky, která je považována za jednu z nejkrásnějších restauračních zahrad v České republice. Vůně bylinek a květin zde vytvářejí neopakovatelnou atmosféru, která zve k odpočinku a relaxaci.

Restaurace se pravidelně umisťuje ve výběrech nejlepších podniků v Praze, a to díky své poctivé kuchyni, která kombinuje tradiční českou kuchyni s moderním twistem. Mezi oblíbené pokrmy patří svíčková či pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.

Babiččina zahrada nenabízí pouze gastronomické zážitky, ale také možnost ubytování v útulném penzionu a relaxaci v prostorách určených pro aromaterapii a masáže. Tento komplexní přístup k pohodlí hostů činí z Babiččiny zahrady ideální místo pro rodinné oslavy, svatby či firemní akce.

Návštěva Babiččiny zahrady je tak nejen kulinářským zážitkem, ale i cestou zpět v čase – do dob, kdy se vařilo s láskou a péčí a kdy společné stolování bylo skutečným svátkem.

Sdílet článek

Nejlepší restaurace Restaurant Week Česká klasika Česká kuchyně Průhonice Dančí maso Vegetariánské Restaurace Aromaterapie Svíčková Pečená kachna Kulinářský zážitek Restaurační zahrada

Související články