Nová registrace Zapomenuté heslo

Perfektní pečené papriky jako surovina do salátů i sendvičů: Jak je připravit a oloupat

18. 7. 2014
Nasucho pečené papriky
Apetit

Pečené papriky se výborně hodí do sendvičů a salátů nebo jako příloha k masu. Můžete z nich teké připravit skvělou pomazánku nebo polévku. Jak snadno a rychle připravit pečené papriky? 

 

Papriky všech barev vyskládejte na plech s pečicím papírem a vložte je pod rozpálený gril nebo do horké trouby. Papriky můžete také ožehnout přímo nad plamenem táboráku nebo plynového hořáku. Počkejte, až slupky zčernají, svraští a začnou se oddělovat. 

Opečené horké papriky vložte do misky nebo do plastového sáčku, přetáhněte fólií, respektive uzavřete, a nechte zchladnout.

Až se papriky ,zapotí‘, půjdou snadno oloupat. Oloupané papriky rozřízněte a zbavte je semen. Pokud je hned nesníte, zalijte je olejem a uchovejte na později. V lednici vydrží zhruba týden.

Zdroj informací: časopis Apetit

Sdílet článek

Ze zeleniny Triky a vychytávky Kulinářské techniky Vegetariánská kuchyně Veganská kuchyně

Související články