Nová registrace Zapomenuté heslo
16. 3. 2015
Když vaří Asijci...

Ochutnejte jídla z Indonésie, Vietnamu a Thajska. Máme pro vás tři autentické recepty a k nim tipy, jak pár surovin proměnit v neuvěřitelnou lahůdku.

 

1. INDONÉSIE

Pro Indonésii je typická spousta koření a čerstvé bylinky jako koriandr, chilli, zázvor... A rýže – k obědu, večeři i snídani.

Nasi goreng

Indonéská smažená rýže s krevetami a omeletou

< 20 min
3(10x)
Přečíst recept

2. VIETNAM

Pokud chcete vařit opravdu autenticky, pořiďte si vietnamskou rybí omáčku. V každém jídle také musí být zelenina a bylinky. Vše upravujte jen krátce, al dente, bez umělých přísad, aby chutě zůstaly přirozené.

Vietnamská polévka pho bo

Vietnamská polévka pho bo

> 120 min
4.6(296x)
Přečíst recept

3. THAJSKO

V thajském jídle nesmějí chybět chilli papričky a ostré kořenící pasty. Základem stravy je rýže, vepřové libové maso, ryby, krevety, drůbež a rozmanité druhy čerstvé zeleniny a hodně čerstvých bylinek a koření. 

Thajské červené kari s kuřetem a fazolkami

Thajské červené kari s kuřetem a fazolkami

< 45 min
3.7(29x)
Přečíst recept

Související články