Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
4,3 (11x)
29. 7. 2014
Sváteční šunka


> 60 min
4,3 (11x)

Šunka pečená nasladko je specialitou anglosaské kuchyně. Podstatné je, abyste ji sehnali i s kůží a vrstvičkou tuku – ta jí dodá při pečení zajímavou chuť. Takto se prodává takzvaná burgundská šunka, šunka ‚mandolína‘ a pražská šunka ‚od kosti‘, ale použít můžete i kousek uzeného se stejnými parametry, tj. s kůžičkou a tukem. Role coly: ozvláštnit chuť jemného masa.


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Na glazuru

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 380 kcal
  • Bílkoviny 32.25 g
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 24 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit Sváteční šunka

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(11 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Související články

Pražská šunka

Kterou šunku vybrat? Stačí znát jejich názvosloví aneb Jak se liší standard, výběrová a nejvyšší kvality

Také přešlapujete u pultu s nabídkou uzenin a přemýšlíte, kterou šunku koupit? Tu v akci, tu, co má stejný tvar jako plátek chleba, nebo tu s pěknou růžovou barvou? Anebo bude nejlepší šunka s bílým tučným okrajem? Ptáte se prodavajících, kolik masa která šunka na pultě obsahuje – nebo podle čeho se rozhodujete? Nemusíte být detektiv Colombo, abyste odhalili, jestli si v šunce odnesete domů víc masa nebo spíš jen vodu. Prozradíme vám jednoduchý trik!