Nakrájíme plátky a naklepeme. Potřeme je kmínem , nový koření, popepříme a přidáme vegetu. Dáme do mísy jednu vrstvu masa a polejeme olejem. Takto postupujeme se všemi plátky. Maso necháme naložené 2 dny. Po prvním dnu ho otočíme.
Do papiňáku dáme sádlo a nakrájíme 2 cibule. Plátky obalíme v hladké mouce a mezitím si připravíme na pánev sádlo. Na rozpálený tuk pokládáme plátky a krátce je smažíme , po obou stranách. Až budou mít kůrčičku.
Štávu z naloženého masa i to , co zbyde na pánvi odrbeme do papiňáku , naházíme tam maso a přidáme vodu asi 1 cm nad maso. Vaříme 20 minut. V normálním hrnci déle, dokud není maso měkké asi 1,5 hodiny.Záleží na množství a druhu papiňáku. Já mám nový a tam je to velmi rychle. Nakonec omáčku podle potřeby dochutíme maggim nebo Vegetou a zahustíme moukou. Stále mícháme , aby se nevytvořily hrudky.
Porce
2
Suroviny
Porce
2
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 185 kcal
- Bílkoviny 20 g
- Sacharidy 0 g
- Tuky 12 g