Nová registrace Zapomenuté heslo

< 20 min
5,0 (9x)
18. 7. 2014
Temaki suši
Apetitonline.cz
Temaki suši
Apetitonline.cz


< 20 min
5,0 (9x)

Temaki sushi v překladu znamená ,vlastnoručně udělané sushi‘. A podle japonského zvyku by si ho měl každý stolovník připravit sám.


Nezhasínat obrazovku
na 4 kornouty
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

na 4 kornouty

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1520 kcal
  • Bílkoviny 130 g
  • Sacharidy 167 g
  • Tuky 26 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit Temaki suši

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(9 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
Alena
04.09.2007 19:32
Recept se nachází v č.3/06, str.63
  profile image
Stanya
03.08.2007 07:29
na sushi rýži:8Og vařené rýže nišiki,2 lžíce vinného octa(mitsukan),studená voda,glutaman sodný,cukr,sůl. Rýži čtyřikrát propereme ve studené vodě,odkapeme a dáme ji do hrnce s 1,5l studené vody,octem a ostatními přísadami.Vaříme pod pokličkou na prudkém ohni.Troubu zahřejeme na 150-160°C.Jakmile se poklička na hrnci začne pohybovat,dejte rýži do trouby.Po 15 až 20 minutách ji vyjměte a přesypte do mísy.Lopatkou nebo dřevěnou lžicí se rýže tře a rozmělňuje.Jakmile je schlazená na asi 45°C,přikryje se nádoba a nechá se až 8 minut stát.
  profile image
Jarda
10.07.2007 10:53
Je skvělé, že je zde recept na přípravu sushi. Jen jsem zde nenašel recept na přípravu rýže. Škoda
  profile image
Martin
16.10.2008 09:33
Ahoj Jardo, recept na přípravu sushi rýže případně najdeš na www.e-sushi.cz. Jsou tu i recepty a zajímavé informace z této oblasti, tak koukni a kdybys měl problém něco najít, napiš.
  profile image
Rádby Skusil
09.05.2007 06:16
Hned mažu do sámošky,koupit ingredience.

Související články

sushi

Maki s mistrem suši

Naučte se balit skvělé rolky s Markem Horou, nejlepším suši mistrem u nás. Suši totiž není žádná věda, stačí jen pár ingrediencí a trocha cviku. Garantujeme vám, že tentokrát to zvládnete i vy!