Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak uvařit dokonalou rýži na suši

18. 7. 2014
suši
Unsplash.com

Nejlepší rýži uvaříte v rýžovaru. Pokud výrobě suši propadnete, vyplatí se pořídit si ho. Pro začátek se při přípravě rýže na suši řiďte naším návodem.

Rýži několikrát důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, voda musí být úplně čistá. Potom ji vložte do hrnce a zalijte odměřeným množstvím vody (přesné údaje najdete na obalu). Prudce přiveďte k varu, poté přikryjte poklicí a na minimálním plameni vařte tak, až se veškerá voda vstřebá. Nechte asi 10–15 minut stát bez poklice a pak ochuťte japonským rýžovým octem Mitsukan.

Až uvaříte rýži, pusťte se do základního maki suši, kdy se rýže a další přísady rolují do řasy nori. Stačí obměnit náplň, a máte pokaždé novou chuť i barvu. Navíc si ho užijí i ti, kdo neradi ryby. Avokádo nebo nakládaná ředkev taky chutnají skvěle.

Související články