Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
4,4 (25x)
12. 1. 2017
Švestkový 'krambl' s rebarborou


Velmi snadné
< 60 min
4,4 (25x)

Krambl je opravdu božský dezert. Není v něm totiž těstová ,podložka‘! ‚Drobenkáč‘ je rychlý, levný, libovolně proměnlivý.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Na drobenku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 532.5 kcal
  • Bílkoviny 4 g
  • Sacharidy 62.25 g
  • Tuky 28.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/8

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(25 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
Stafam
20.08.2008 21:48
Tento kolac znam jiz mnoho let od kamaradky z Anglie a je super. Jeste se tam dava hnedy cukr misto bileho a podava se s vanilkovym pudingem. Je to super!!!!!!!!!!
  profile image
Bára
29.09.2007 21:07
taky tenhle recept znám z Anglie, souhlasím s tím, že nejlepší je ještě teplý a přelitý smetanou nebo teplým vanilkovým pudinkem - v Anglii jsme ho jedli přelitý custardem - obdoba našeho pudinku...a že se rozpadá a nedrží pohromadě vůbec nevadí, důležitá je ta BOŽSKÁ chuť :o), taky není špatná kobinace ostružiny jablko nebo jen směs lesního ovoce
  profile image
Alena
30.08.2007 08:19
Recept se nachází v č.8/04, str.37
  profile image
Martin
11.08.2007 15:01
Poznámka: britské máslo je často salted- tzn. slané. Vůbec se neobávejte použít i české slané máslo ( má je např. Madeta). Doporučuji také do každého anglo- amerického sladkého receptu přidat špetku soli. A zkuste to i do těch českých! Zdravím, Martin
  profile image
Martin
07.08.2007 09:24
Crumble se v Londýně servírje ještě teplý, v miskách nebo na plochém talíři, s kopečkem vanilkové zmrzliny. Splendid!
  profile image
Petra
09.08.2007 18:17
Přesně tak, tohle jsem zapoměla dodat, ještě teplý je úplně NEJ..!
  profile image
Petra
17.07.2007 21:56
Poprvé jsem se s tímto moučníkem setkala v Irsku, tamní rodina se kterou jsem žila ho s oblibou připravovala skoro každý víkend. Lepší nízkotučný dezert jsem snad ještě nejedla. Rebarbora tomu dává zvláštní, lehce kyselkavou chuť a ve spojení s drobenkou, prostě dobrůtka. Ještě doporučuji na talíři zalít trochou smetany. Mňam :-)
  profile image
Katka
27.07.2007 20:57
Moc dobrý dezert, ale nedržel mi při nandavání na talíř moc pohromadě a nevím, čím to je. Na chuti to ale nic nemění, se smetanou byl výborný. Drobenku jsem nedělala úplně sypkou a křupavé kousky piškotů byly prostě mňam!

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2004/8

Srpen 2004