Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 30 min
4,7 (156x)
18. 7. 2014
Špenátová polévka s krutony
Apetit
Špenátová polévka
Apetit


Snadné
< 30 min
4,7 (156x)

Pokud máte k dispozici čerstvý špenát, přimlouváme se za to, abyste mu při přípravě špenátové polévky dali přednost. Samozřejmě tento recept bude skvěle fungovat i z mraženého špenátu – z celých nebo sekaných listů. Italové polévku zjemňují mlékem, ale můžete ho nahradit i smetanou na vaření, polévka tak bude ještě krémovější.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Pro 4 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 314.75 kcal
  • Bílkoviny 17.25 g
  • Sacharidy 20.5 g
  • Tuky 17 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,7/5

Hodnocení receptu

4,7/5
(156 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Hana Švédová profile image
Hana Švédová
25.09.2014 14:44

Pred pridanim parmezanu rozmixovat.

Dagmar Bergerová profile image
Dagmar Bergerová
08.09.2014 15:45

mám výhrady vůči tavenému sýru, takže to řeším čerstvým typu žervé, používám ho i do přílohového špenátu

  profile image
Andrea
25.07.2008 19:09
Na tuhle polévku se vždycky všichni těšíme. Je výtečná a chutná i nešpenátovcům:-))))
  profile image
petra
17.06.2008 17:26
dala jsem polovinu cibule a 4 stroužky česneku a na začátku přidala tavený sýr..dobrotka :)
  profile image
Domi
09.02.2008 19:06
Špenátová polévka je opravdu výborná, já ji dělám jen s malou obměnou. Místo cibule dávám najemno nakrájený česnek a na "zkrémovatění" dávám hned zezačátku kostku taveného sýra. Je mi sice teprve 17, ale tuhle variantu mám opravdu vyzkoušenou!
  profile image
Alena
26.09.2007 07:57
Recept se nachází v č.3/07, str. 55
  profile image
Petra
19.09.2007 11:56
Když jsem tuhle polévku viděla v časopisu 3/07, říkala jsem si, že to je risk a já budu po zbytek týdne špenátovat :-) Ale omyl! Jak manžel tak překvapivě i dítko (4roky) byli nadšeni a od té doby je špenátová polévka častým hostem na našem stole.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/3

Březen 2007