Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
5,0 (10x)
14. 8. 2014
Salát se ztraceným vejcem a česnekovými krutony


Snadné
< 60 min
5,0 (10x)

S tímhle salátem se lehce, a přitom bohatě na­obědváte


Nezhasínat obrazovku
2
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

2
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 419.5 kcal
  • Bílkoviny 13.5 g
  • Sacharidy 4.5 g
  • Tuky 36.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(10 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
Alena
04.09.2007 20:41
Recept se nachází v č.4/06, str.18
  profile image
Radka
25.10.2006 09:57
Ahoj, řekněte mi někdo prosím, co jsou to pošírovaná vejce?
  profile image
Marta
25.10.2006 10:45
Tak po tomto pojmu jsem taky pátrala a zjistila jsem ná,sledující: pošírování – anglicky poaching, od francouzského pocher, je vlhká kuchyňská tepelná úprava potravin jako jsou vejce, ryby, ovoce a zelenina, případně i drůbež a maso. Při pošírování vložíme potravinu do vody nebo vývaru zahřátého pod bod varu (90 ° až 98°c), ve kterém potravinu necháme „pošírovat“ nebo také odborně řečeno „táhnout“ po dobu stanovenou receptem. pošírovaná vejce, také nazývaná „ztracená vejce“ - k tomu aby se bílek lépe udržel pohromadě, můžeme pošírovat ve slabě okyselené vodě, ale při trošce opatrnosti to není nutné. Vejce pošírovaná v okyselené vodě dostanou totiž slabě nakyslou chuť. Proto tento způsob používáme jen pokud pošírovaná vejce hodláme před podáváním přelít holandskou nebo rajčatovou omáčkou přičemž nakyslá chuť vajec není znatelná.
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/4

Duben 2006