Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
4,8 (16x)
18. 7. 2014
Pampeliškový med
Apetit
Pampeliškový med
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
4,8 (16x)

Pampeliškový med nádherně rozvoní horký čaj i dodá chuť studeným letním drinkům. Recept na pampeliškový med je jednoduchý a rozhodně se vyplatí investovat čas do jeho přípravy, protože kromě své nezaměnitelné chuti má dobrý vliv i na naše zdraví.


Nezhasínat obrazovku
asi na 1 až 1 a 1/2 kg
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

asi na 1 až 1 a 1/2 kg
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 8072 kcal
  • Bílkoviny 0 g
  • Sacharidy 2012 g
  • Tuky 0 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,8/5

Hodnocení receptu

4,8/5
(16 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Lucie Smetanová profile image
Lucie Smetanová
29.04.2009 21:10
K čemu se pak dá tento med použít? Podobně jako med včelí, ke slazení čaje, nebo má i jiné využití?
  profile image
Eva
14.07.2008 14:25
Ten počet bude asi odhadnutý. Mám skoro stejný recept, tam se uvádí 400 květů. Každý květ váží jinak. Děti se při sbírání počítáním bavily. A výsledek je fakt výborný.
Vilma Doubková profile image
Vilma Doubková
17.05.2009 15:31
Chtěla bych se zeptat,nemá-li někdo zkušenost s tekutostí tohoto medu-připadá mi moc tekutý!za jak dlouho ztuhne?Popřípadě čím by se dal upravit,aby konzistence byla tužší?
  profile image
Shira313
23.06.2008 23:29
Kto vymyslel ten úžasný počet kvetov? Naozaj ich je treba toľko ako dní v roku, nedal sa použíť odhad v gramoch?
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/5

Květen 2007

Související články

pampelišky

Jedlé květiny: pampelišky

Její zářivě žluté květy nelze přehlédnout. Pampeliška patří k nejdostupnějším jedlým bylinám, kterých můžete trhat doslova plné košíky. Pochutnáte si na ní od listů až po květy. Zkuste z pampelišky připravit třeba med, víno nebo kapary. Lístky zase můžete přidat do salátu!