Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
4,7 (82x)
18. 7. 2014
Nikolina nepečená roláda
Apetit
Nikolina nepečená roláda
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
4,7 (82x)

„Roládu jsem poprvé jedla před rokem u kamarádky a byla jsem z ní nadšená. Krásně vypadá a ještě líp chutná,“ pochvaluje si produkční Nikola Kricnerová. Nepečená roláda je recept, který zvládnou i naprostí začátečníci. Skvělý dezert na sváteční chvíle i jako vánoční cukroví na poslední chvíli. 


Nezhasínat obrazovku
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na krém

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 5389 kcal
  • Bílkoviny 57 g
  • Sacharidy 667 g
  • Tuky 258 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Nikola Kricnerová, z vydání Apetit 2011/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,7/5

Hodnocení receptu

4,7/5
(82 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Jana Hadravová profile image
Jana Hadravová
27.11.2015 08:54

Dobrý den,mohli byste mi prosím poradit???...něco dělám špatně...Když peču z lineckého těsta (troubu mám předehřátou na 180st.,recept z kuchařky), tak se mi krásně vykrojená kolečka po chvíli v troubě smrsknout a vystoupí do výšky....vypadá to dost nepěkně.....Děkuji!

Jiří Jindra
28.11.2015 09:19

Pravděpodobně jste do těsta zapracovala hodně mouky, nebo málo cukru. Znovu překontrolujte recept, nebo váhu neukazuje-li nesprávnou hmotnost. Hodně štěstí. Určitě se kolečka povedou. :)

Jana Kopřivová
30.11.2015 09:49

Dobrý den Jano, můžete upřesnit, jaký recept jste použila?

  profile image
jana slavíková
01.12.2015 11:29

Stává se mi totéž. U těsta s přidáním pudinkového prášku, letos i u klasického lineckého, tedy 3, 2, 1. Vyřešila jsem to tím, že si linecké těsto kupuji hotové, letos v Globusu. Košíčky zůstaly pěkně hluboké a kytičky (plné i s vykrojenou hvězdičkou) mají stejnou velikost jako za syrova. Než abych se vztekala nad smrsknutým pečivem (pak ho melu do vosích hnizd), tak radši nekoukám nad složením koupeného těsta.

Gabriela Adámková profile image
Gabriela Adámková
23.11.2015 17:25

Dobrý den, prosím o radu. Mám podobný recept na nepečenou roládu, je to asi nejoblíbenější vánoční cukroví. Těsto je z mletých piškotů, másla, cukru a rumu, náplň z másla, cukru a kakaa. Do těsta se v receptu pro spojení přidává syrové vejce, to jsem ale kvůli těhotenství a dětem přestala používat a nahradila jsem ho několika lžícemi vody, jako např. do křehkého těsta. Není to ale ono, roláda jde vždy těžko zabalit a těsto trochu praská. Ve Vašem receptu má tuhle úlohu káva, ta se ale do toho našeho nehodí. Nemáte prosím tip, čím nahradit syrové vejce, aby těsto lépe "drželo"? Moc děkuji

Jana Kopřivová
25.11.2015 11:56

Milá Gábi, nahraďte kávu salkem a uberte cukr. Neřeknu vám přesně poměry, budete to muset udělat trochu od oka, přidat toho, ubrat toho, ale se salkem vám bude roláda držet pěkně pohromadě a neměla by se lámat jako s vodou. Podobně vám poslouží také med nebo sirup z agáve apod. Držím palce, ať se roláda tentokrát povede! :)

Gabriela Adámková profile image
Gabriela Adámková
25.11.2015 16:09

Děkuji, letos určitě vyzkouším :-)

Jana Kopřivová
26.11.2015 16:39

Naše redaktorka Stáňa doporučuje také k vodě přidat sušené mléko nebo syrovátku, aby se těsto lépe vázalo. Je to na vás, kterou variantu si vyberete. :)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2011/12

3× menu na vánoční svátkyVánoce voní vanilkouCukroví podle redakce ApetituSeriál o mase: Telecí kýta

Související články

Vosí hnízda s čokoládou

Vosí hnízda na míru: Vytvořte si vlastní originální verzi

Vosí hnízda (chcete-li úly) jsou rychlá, nepečená a přitom na stole vypadají tak krásně, že jim nikdo neodolá. Základem je kakaové těsto, voňavý krém a podstavec z piškotu. Při výrobě se ale můžete i pořádně odvázat – možnosti, jak vosí hnízda vylepšit, jsou téměř nekonečné, a to aniž byste museli zapínat troubu.