„Těsto je úplně jednoduché, něco mezi lineckým a perníkovým, dobře se s ním pracuje,“ říká čtenářka Vanda Kovalčíková, která dokonce peče na zakázku dorty a makronky a před Vánocemi hlavně cukroví a vánočky.
Suroviny
Na recept
- Energie 16769 kcal
- Bílkoviny 515 g
- Sacharidy 270 g
- Tuky 1367 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2014/12
Recept je z vydání:
Apetit 2014/12
Štědré hodováníSlavnostní menuNejsladší cukrovíJedlé dárky & ozdobyPerníkové kořeníVše o vanilceTropické ovoceDomácí zavináče
Komentáře
dobrý den, zaměnili jsme sirup za med, tzn žádný sirup, 60g medu, pravděpodobně jde o návrat k původnímu receptu, protože těsto je skvělé, výborně se modeluje. Z loňska je zkušenost taková, že za pár dní medvědi změknou a čím jsou starší, tím lepší.
Moc děkujeme za komentář a tip na vylepšení! Medvídci se ukázali jako kapku problematický recept (vypadají nádherně, ale s těstem se očividně více lidem hůř pracuje). Už jsme si říkali, že je budeme muset zkusit upéct znovu, abychom vychytali případné mouchy, ale ušetřili jste nám práci. :-) Takže tajemství je v medu! Gratulujeme k vyřešení záhady medvídkového těsta :-)
Mam bohuzel stejnou zkusenost jako BarBora. Testo se drolilo, po vyvaleni pres pecici papir se na tento papir nalepilo. Po upeceni jsou medvidci jako kamen. Kazdopadne jdu zkusit to jablicko!
Na tento recept jsem se moc tesila a bohuzel se mi nepodaril. Testo se droli, spatne se s nim pracuje a po upeceni jsou medvidci tvrdi. Nevim, kde jsem udelala chybu.
Dobrý den, Barboro, dopátrali jsme dopis čtenářky, ale recept je ve stejném znění jako zde. Bohužel se takhle "od stolu" špatně určuje, kde došlo při pečení k chybě. Podle u cukroví trochu neobvyklých ingrediencí (zlatý sirup a olej) bych spíše čekala, že těsto bude pružné až lehce "gumové" než drolivé :-(. Tvrdost medvídků bychom vyřešili odležením. Můžete k nim do krabice přidat malé přepůlené jablíčko, jako to dělali naše babičky.