Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
3,3 (67x)
9. 12. 2015
Medvídci s mandlemi


Velmi snadné
< 30 min
3,3 (67x)

„Těsto je úplně jednoduché, něco mezi lineckým a perníkovým, dobře se s ním pracuje,“ říká čtenářka Vanda Kovalčíková, která dokonce peče na zakázku dorty a makronky a před Vánocemi hlavně cukroví a vánočky.


Nezhasínat obrazovku
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 16769 kcal
  • Bílkoviny 515 g
  • Sacharidy 270 g
  • Tuky 1367 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2014/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,3/5

Hodnocení receptu

3,3/5
(67 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

d vosl profile image
d vosl
18.12.2019 12:47

dobrý den, zaměnili jsme sirup za med, tzn žádný sirup, 60g medu, pravděpodobně jde o návrat k původnímu receptu, protože těsto je skvělé, výborně se modeluje. Z loňska je zkušenost taková, že za pár dní medvědi změknou a čím jsou starší, tím lepší.

Lucie Velek
19.12.2019 09:47

Moc děkujeme za komentář a tip na vylepšení! Medvídci se ukázali jako kapku problematický recept (vypadají nádherně, ale s těstem se očividně více lidem hůř pracuje). Už jsme si říkali, že je budeme muset zkusit upéct znovu, abychom vychytali případné mouchy, ale ušetřili jste nám práci. :-) Takže tajemství je v medu! Gratulujeme k vyřešení záhady medvídkového těsta :-)

Eva Marquetant profile image
Eva Marquetant
10.12.2019 21:16

Mam bohuzel stejnou zkusenost jako BarBora. Testo se drolilo, po vyvaleni pres pecici papir se na tento papir nalepilo. Po upeceni jsou medvidci jako kamen. Kazdopadne jdu zkusit to jablicko!

BarBora Fis profile image
BarBora Fis
05.12.2017 10:52

Na tento recept jsem se moc tesila a bohuzel se mi nepodaril. Testo se droli, spatne se s nim pracuje a po upeceni jsou medvidci tvrdi. Nevim, kde jsem udelala chybu.

Martina Kojzarová
12.12.2017 11:39

Dobrý den, Barboro, dopátrali jsme dopis čtenářky, ale recept je ve stejném znění jako zde. Bohužel se takhle "od stolu" špatně určuje, kde došlo při pečení k chybě. Podle u cukroví trochu neobvyklých ingrediencí (zlatý sirup a olej) bych spíše čekala, že těsto bude pružné až lehce "gumové" než drolivé :-(. Tvrdost medvídků bychom vyřešili odležením. Můžete k nim do krabice přidat malé přepůlené jablíčko, jako to dělali naše babičky.

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2014/12

Štědré hodováníSlavnostní menuNejsladší cukrovíJedlé dárky & ozdobyPerníkové kořeníVše o vanilceTropické ovoceDomácí zavináče

Související články

Svařák: Vyhněte se letos obvyklým chybám a inspiraci hledejte i u sousedů

Pokud byste měli přisoudit adventu nějakou vůni, proč by to byla právě vůně svařeného vína? I zarytí odpůrci míchání vína s čímkoli nebo ti, kteří si klidně i červené víno během roku dávají chladit, v prosinci mění názor a svařák si užívají. Jaké panují o svařáku mýty, jaké chyby děláme při přípravě, proč se inspirovat za hranicemi a jak se dělá nealko verze tohoto horkého nápoje? Vy máte otázky, my máme odpovědi.