Recept na marokánky je ve své podstatě velmi jednoduchý a můžete jej upravit podle své chuti a domácích zásob ořechů a sušeného nebo kandovaného ovoce. Před podáváním (nebo darováním) můžete vláčné placičky přelít čokoládovou polevou.
Videorecept
cca 50 ks
Suroviny
cca 50 ks
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na recept
- Energie 8135 kcal
- Bílkoviny 104 g
- Sacharidy 1036 g
- Tuky 391 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/11
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,2/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2005/11
Listopad 2005
Komentáře
Za mě super recept! Marokánky miluji a letos jsem je dělala poprvé. Odrazovaly mě od toho všelijaké komentáře a různorodé recepty, ale díky tomuto receptu se vše povedlo na jedničku. Dělala jsem z poloviční dávky a i tak máme marokánek pro celou rodinu. :-) A ubrala jsem cukr, dala jsem jen jednu třetinu uvedeného množství a i tak jsou sladké až až. Ráda se k tomuto receptu budu vracet.
Tyto marokánky peču už od jejich zveřejnění v časopise a miluje je celá naše rodina. Cukru dávám o něco méně, protože polevám (rodinnou) čokoládovou polevou :-)
Výborný recept, jen jsem placičky pekla o něco déle, pak se nelepí na sebe a krásně křupou. Čokoládu už na ně dávat nebudu - nemůžou být lepší!