Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,2 (49x)
18. 7. 2014
Příprava marcipánu
ImageProfessionals
Marcipán
ImageProfessionals


Snadné
> 60 min
4,2 (49x)

Na posedlost marcipánem se dřív dalo i zemřít. Kdybyste ho totiž snědli kilo, dostali byste do sebe dostatečnou dávku hořkých mandlí, která by s přehledem stačila k věčnému spánku. Dnes vám bude k jeho výrobě stačit cukr, mandle, bílek a pár kapek esence.


Nezhasínat obrazovku
Na 400 g marcipánu
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 400 g marcipánu
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2124 kcal
  • Bílkoviny 51 g
  • Sacharidy 208 g
  • Tuky 106 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2009/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(49 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2009/11

Související články

Marcipánové rohlíčky s čokoládou

Marcipán: Lahodná mandlová hmota na dort, brambory i figurky

Ve středověku marcipán platil za luxusní zboží, které si mohli dovolit jen šlechtici a majetní lidé. Dnes se tato mandlová pochoutka stala běžnou cukrářskou surovinou pro výrobu postaviček a k potahování dortů. Je také součástí některých tradičních pochoutek, jako jsou například Mozartovy koule nebo vánoční štola. Jak se liší pravý marcipán od falešného a jak si vyrobit svůj domácí? K čemu ho dál použít?