Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
2,8 (92x)
5. 9. 2018
Košarí
Apetitonline.cz
Košarí
Apetitonline.cz


Velmi snadné
< 60 min
2,8 (92x)

Základ košarí do Egypta přivezli indičtí vojáci v uniformách britského impéria. Vařili si rýži s čočkou, což bylo v podstatě kičrí. Egypťané pokrm pojali po svém a dnes považují košarí za národní jídlo. „Košarí způsobuje komplex všem egyptským hospodyním – jako typické pouliční jídlo je totiž nejlepší, když se vaří ve velkém množství. Evropané ale jistě ocení i chuť jeho domácí verze,“ prozrazuje Mohamed Hassan, od kterého jsme recept získali.


Nezhasínat obrazovku
Pro 4 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby

Na rajčatovou omáčku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4150 kcal
  • Bílkoviny 155 g
  • Sacharidy 587 g
  • Tuky 126 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2017/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 2,8/5

Hodnocení receptu

2,8/5
(92 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2017/9

Zářijové číslo Apetitu je plné receptů se sezonní zeleninou a ovocem, která je právě ve vrcholné formě, ale i tipů pro rodiče, jež budou s příchodem nového školního roku řešit, co připravit svým dětem k snídani a svačině. Najdete v něm také recepty na chutné rodinné večeře, návod na výrobu přepuštěného másla a nápady, jak snadno a levně oživit kuchyň. Těšit se můžete také na první lekci školy francouzské cukrařiny s Petrou Stahlovou. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

shutterstock_2462123559.webp

Už žádné měkké hranolky! Mýty o lžičce mouky i skutečné tipy od profíků, díky kterým si pochutnáte

Nejen na internetu koluje spousta zaručených triků na dokonalé hranolky. Jeden z nich radí přidat do horkého oleje lžíci mouky pro extra křupavost. Zní to zajímavě, ale má to háček. Žádný respektovaný kuchařský web, ať už český, nebo zahraniční, tento postup nedoporučuje. Pojďme se podívat, v čem spočívá skutečné kouzlo zlatavých a křupavých hranolek a proč je fígl s moukou spíše krokem vedle.