Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
4,3 (9x)
18. 7. 2014
Koláč se žloutkovým krémem
Apetit
Koláč se žloutkovým krémem
Apetit


> 60 min
4,3 (9x)

Krému dodají výraznou chuť a barvu nejen kousky rebarbory, ale i její šťáva. Skvělé!


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
8 kousků
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

8 kousků

Na krém

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 706.5 kcal
  • Bílkoviny 19 g
  • Sacharidy 55.5 g
  • Tuky 44.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(9 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
Speedy
16.05.2008 11:46
Rebarbora je teď běžně k dostání. Ale rebarborová šťáva? Dá se to koupit zvlášť nebo odšťavňujete přímo z rebarbory? (Odšťavňovač doma nemám.) Díky!
  profile image
anjuli
13.03.2009 20:01
Spis se mysli stava, ktera z rebarbory odkape, kdyz ji nakrajite. Taky je mozne posypat rebarboru cukrem. Za par minut pusti stavy spoustu.
Silvie Uváčiková profile image
Silvie Uváčiková
10.05.2009 11:15
POZOR! V apetitu z 05/07 tento recept je a je u něj i recept na šťávu: Svařte 250 g rebarbory, 4 plátky čerstvého oloupaného zázvoru a štávu ze 4 pomerančů s kůrou z 1 pomeranče a nechte 2 až 3 hodiny stát. Slijte do lahve (přecedila jsem!), v chladu vydrží 3 dny. PS: použila jsem bio pomeranče, dají se koupit v Bille a můžete bez obav použít kůru.
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/5

Květen 2007

Související články

Jahodové košíčky s krémem

Anglický versus cukrářský krém: Jaký je mezi nimi rozdíl a na co se hodí?

Bez crème anglaise ani crème pâtissière se neobejde žádný cukrář. Na první pohled se možná příliš neliší, ale na ten druhý zjistíte, že opak je pravdou. Drobné nuance ve složení krémů totiž vedou ke zcela odlišné textuře a jasně je předurčují i jinému využití. Podívejte se tedy s námi na rozdíly mezi těmito krémy a staňte se pod vedením špičkové cukrářky Petry Stahlové, která se s námi podělila o své znalosti, opravdovými mistry cukráři.