Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,1 (57x)
26. 8. 2016
Dobošův dort
Apetit
Dobošův dort
Apetit


Snadné
> 60 min
4,1 (57x)

Ano, tenhle klasický kousek rakousko-uherské cukrářské školy je trochu složitější. Ale pomyslete na ty ovace!


Nezhasínat obrazovku
10 řezů
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

10 řezů

Na oříškový griliáš

Na máslový krém

Na čokoládovou polevu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1070.9 kcal
  • Bílkoviny 25.1 g
  • Sacharidy 72.1 g
  • Tuky 71.7 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/1

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(57 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
dádulka °°°
12.06.2010 22:37
Bezchybná torta. Fakt vynikajúci postup na prípravu piškótového cesta, nikdy sa mi predtým nepodarila taká bohatá pena. Aj poleva výborná, mám ju uloženú v pamäti na všetky budúce potrebné chvíle. Do budúcna však plánujem si situáciu ešte "skomplikovať" tým, že pripravím 12 plátov (polovičných) namiesto 6. V našej rodine sa totiž pečie dvojnásobne veľká torta z 30 tenulinkých plátov a akosi lepšie sa to cesto s krémom skamaráti :)
  profile image
katka kharroubi
21.02.2009 12:02
Dort je opravdu luxusní a tak jsem ho udelala na výročí svatby ve tvaru srdíčka. Místo kruhů na papír nakeslíte libovolný tvar (na Vánce třeba hvězdu) a podle něj rozetřete a pečete. Máslíčkový krém je vinikající ale příště do něj zkusím dát čokoládu s nějakou příchutí třeba s mátou:-)
  profile image
bluma
18.12.2008 14:52
Recept, který nejen dobře vypadá, ale hlavně skvěle chutná. A to dokonce i přes to, že jsem se zásadně prohřešila proti dobošáckému plackování a piškot upekla jako jeden kus a nakrájela :-) Zbylý griliáš je vynikající posýpka na těstoviny, ovesné vločky, nebo do jogurtu - zvlášť, když na něj použijete co nejtmavší cukr, nejlépe třtinový.
  profile image
Lenka
23.09.2008 14:55
Tento dort mi maminka udělala k narozeninám je výborný doporučuju
  profile image
Alena
04.09.2007 16:10
Recept se nachází v č.1/06, str.45
  profile image
Čtenář
06.05.2007 19:21
Dort je naprosto úžasný. Je skutečně pravda, že časově náročný, ale opravdu luxusní, noblesní dort. Vynikající!!
  profile image
Katka
13.03.2007 16:41
Dort je úžasný - vhodný především na významné události. Jediná výtka je, že je pracný :-)
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/1

Leden 2006