Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
0,0 (0x)
13. 3. 2019
Bílá polévka s jedno - či dvouzrnkou nebo špaldou


Velmi snadné
< 30 min
0,0 (0x)

Tuhle polévku sice nehodláme vydávat za staročeský recept, ale podobá se tomu, jak se kdysi jedlo (samozřejmě bez kuřete, protože maso bývalo pro většinu lidí vzácnost). Jednozrnka je nejstarší a geneticky nejjednodušší pšenice. Z ní vznikla pšenice dvouzrnka, které se v Itálii říká obvykle farro, ale tradici má i u nás. Obě se často vaří jako celá zrna, podobně jako rýže, a jsou k dostání v prodejnách zdravé výživy. Můžete ale použít i dnes poměrně běžnou špaldu.


Nezhasínat obrazovku
Pro 6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1994 kcal
  • Bílkoviny 58 g
  • Sacharidy 135 g
  • Tuky 130 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 0,0/5

Hodnocení receptu

0,0/5
(0 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2018/3

Přivítejte jaro s březnovým číslem Apetitu, který je plný svěží inspirace a nápadů, jak si tím nejlahodnějším způsobem zpříjemnit den od rána až do večera a jak snadno a hravě odlehčit jídelníček. Rozmazlování zahájíme neodolatelnou snídaní! Každému se přece vstává lépe, když na něj na stole čeká talíř syté obilné kaše či vaflí, které jsou dokonale vláčné uvnitř a křupavé na povrchu. V novém vydání ovšem samozřejmě nechybějí ani recepty na vyvážené obědy, lehké svačiny plné živin či bleskové večeře, které zaručeně zaženou jarní únavu na ústup. Dalšími neoddiskutovatelnými hvězdami březnového čísla jsou pak datle Medjool a stále populárnější kadeřávek. Připravili jsme pro vás i jednu stylovou party, pro kterou jsme měli tu nejkrásnější záminku. Začátek jara v podání Apetitu vás zkrátka bude bavit! Apetit, napsáno s chutí.