2018/3

2018/3
Přivítejte jaro s březnovým číslem Apetitu, který je plný svěží inspirace a nápadů, jak si tím nejlahodnějším způsobem zpříjemnit den od rána až do večera a jak snadno a hravě odlehčit jídelníček. Rozmazlování zahájíme neodolatelnou snídaní! Každému se přece vstává lépe, když na něj na stole čeká talíř syté obilné kaše či vaflí, které jsou dokonale vláčné uvnitř a křupavé na povrchu. V novém vydání ovšem samozřejmě nechybějí ani recepty na vyvážené obědy, lehké svačiny plné živin či bleskové večeře, které zaručeně zaženou jarní únavu na ústup. Dalšími neoddiskutovatelnými hvězdami březnového čísla jsou pak datle Medjool a stále populárnější kadeřávek. Připravili jsme pro vás i jednu stylovou party, pro kterou jsme měli tu nejkrásnější záminku. Začátek jara v podání Apetitu vás zkrátka bude bavit!
Apetit, napsáno s chutí.

Tartaletky s krémem

Bezlepkové banánovo-pohankové vafle

Vafle Černý les

Batátové vafle se zmrzlinou

Ricottové vafle à la mrkvový dort

Vanilkové vafle z podmáslí

Datlová zmrzlina s vlašskými ořechy

Závin s fíky a datlemi

Galetka s kozím sýrem, fíky a datlovým sirupem

Losos s datlovým sirupem

Salát s pomeranči a datlemi

Jehněčí tažín s batáty a datlemi

Malinový Eton mess

Čokoládový cheesecake

Mimosa s červenými pomeranči

Kyjevský kuřecí řízek

Linguine s krevetami

Grilované sýrové minisendviče

Bílá polévka s jedno - či dvouzrnkou nebo špaldou

Kuře s červenou pšenicí z jednoho hrnce

Kořeněný kamut s cizrnou & salát z pekingského zelí

Pohanka se žampiony a polníčkem

Pečený kadeřávek s vejci

Kadeřávkový salát s jablky

Quesadilly s kadeřávkem

Tropický tapiokový pudink

Miska s lososem a nudlemi soba

Miska Zelené bohyně

Středomořská miska

Bibimbap

Vegetariánská miska s falafelem

3x chlebíček k svačině

Pizza z polenty

Těstoviny ze spíže

Kuře s oříšky kešú a jarní cibulkou

Pastýřský koláč po indicku
