Nová registrace Zapomenuté heslo

Klášterní pivovar bude vařit bylinné pivo

18. 7. 2014
pivo
Pixabay.com

Želivský klášterní pivovar, který je momentálně v rekonstrukci, bude vyrábět nová speciální piva. Premonstráti je budou připravovat podle několik stovek let starých receptů.

Pivovar se zaměří hlavně na světlé čtrnáctistupňové pivo a na bylinnou specialitu. Staletou pivovarskou tradici se v želivském klášteře podařilo obnovit  v roce 2003, po šestadevadesáti letech. Zatím se zde vařily tři druhy piva – klasické klášterní, medové a višňové.

Nové druhy piv se nyní vaří už ve spolupráci s jiným pivovarem. Kromě kláštera budou moci lidé pivo koupit také v obchodech na Vysočině.

Roční produkce minipivovaru doposud byla do 300 hektolitrů. Nová varna, která začne fungovat ke konci roku, bude mít kapacitu 500 hektolitrů.

Sdílet článek

Pivo Klášterní pivovar Bylinné pivo Medové pivo Višňové pivo Světlé pivo Vysočina Tradiční výroba Minipivovar

Související články