Nová registrace Zapomenuté heslo
3. 7. 2017
Vafle s třešněmi
Apetit

Nejlíp chutnají čerstvě utržené ze stromu, ale naše oblíbené recepty vás přesvědčí, že se vyplatí přinést si domů třešní plný košík! Sluší jim to v buchtách a koláčích, pohárech, zmrzlinách, ale i ve sklenici...

Třešně se po utržení rychle kazí, proto plody, které nesníte nebo nevyužijte okamžitě, zavařte jako kompot nebo z nich připravte džem. Třešně je možné také zamrazit a v zimě je pak můžete využít do buchet či koláčů. 

Recepty

Úroda ze zahrady Sladké pečení

Podobné kolekce receptů

Související články

shutterstock_2494368913.jpg

Středomořské léto na české zahradě: Jak vypěstovat fíkovník + 45 receptů

Fíkovník, oblíbený keř středomořských zahrad, si může najít své místo i na české zahradě, terase či na balkóně. Pokud mu dopřejete slunce, teplo a péči šitou na míru, odmění se nejen krásnou zelení, ale i sladkými šťavnatými plody. Jak vybrat ideální stanoviště, vhodnou odrůdu i správný způsob zazimování? Poradíme, jak se postarat o fíkovník tak, abyste si mohli užívat fíky čerstvé, sušené nebo jako hvězdu (nejen) v našich 45 osvědčených receptech.