Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak dlouho se vaří ovocné knedlíky? Záleží, zda vaříte kynuté, tvarohové nebo bramborové

15. 7. 2024
Meruňkové knedlíky s rumovým máslem
Apetit

Ovocné knedlíky patří mezi favority sladkých obědů i večeří, a to nejen doma, ale i v restauracích. Kynuté s borůvkami nás často lákají cestou na kole nebo na bězkách. Tvarohové s meruňkami bývají hvězdou rodinných stolů, bramborové se švestkami platí za podzimní obědový skvost... Každé z nich však potřebují jinou dobu varu. 

Dobu, po kterou je potřeba vařit knedlíky, ovlivňuje nejen druh těsta, ale také jeho množství.

 

Kynuté těsto hodně zvětší svůj objem, je proto potřeba zajistit, že uvnitř nezůstanou syrové. Tvarohová a bramborová těsta jsou hutnější, ale zase je u nich žádoucí, aby byla v knedlíku tenká a hlavní roli hrálo ovoce.

V každém případě platí pravidlo, že uvařené knedlíky plavou na hladině. Dokonalý knedlík je měkký, jemný a není ani rozvařený ani nedovařený.

Když si nebudete jisti, vždycky můžete jeden vzorek vylovit, rozkrojit a ochutnat.

Sdílet článek

Ovocné knedlíky Z ovoce Česká kuchyně Česká klasika Úroda ze zahrady Úroda z lesa

Související články