Nová registrace Zapomenuté heslo

Vylaďte svou velikonoční nádivku. Použít můžete bylinky, které rostou všude kolem

Lucie Perlíková
18. 7. 2014
Velikonoční nádivka podle Marty
Apetit

Jehněčí, kraslice, beránci, mazance a…? Velikonoční nádivka! Hýří barvami, je plná vajíček a bylinek a k Velikonocům neodmyslitelně patří. Na Bílou sobotu, tedy již za týden, nesmí chybět k žádné velikonoční večeři.

Pár triků k přípravě

Nádivky se připravují s mlékem, oblíbeným kořením a pečivem klidně staršího data. Když chcete, aby byla nadýchanější, použijte zvlášť žloutky a našlehané bílky opatrně vmíchejte až nakonec.

  • Klasicky se připravuje s uzeným masem, případně s anglickou slaninou, ale jestli nemáte maso rádi, bude vám chutnat s hráškem anebo s houbami.

Zelení nešetřete

Do nádivky se vyplatí zahrnout mladé kopřivy, které se před použitím spařují horkou vodou. Na kopřivy vyrazte nejlépe úplně mimo civilizaci, daleko od silnic. Vezměte si s sebou rukavice, aby vás kopřivy nepožahaly. Vybírejte rostlinky menší než 30 cm.

Teplá i studená

Když se vám nechce rozehřívat troubu, zkuste nádivku upéct třeba v remosce. Podávejte ji teplou s bramborami nebo s mladým masem. Druhý den chutná i studená s kyselou okurkou a pečivem.

Je na vás, jak si svou domácí nádivku připravíte a co si do ní dáte. Můžete se ale nechat inspirovat našimi recepty.

Zdroj informací: Apetit

Sdílet článek

Související články