Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s těstem na knedlíčky

Knedlíčky jsou oblíbené u nás i ve světě. Každý je však připravuje trochu jinak. U nás drží prim ovocné knedlíky – plněné kynuté, tvarohové nebo odpalované knedlíky meruňkami, švestkami, borůvkami či jiným ovocem. Na paty jim šlapou snad jen uzeninou plněné knedlíky z bramborového těsta s kysaným zelím. Na druhé straně, další knedlíková velmoc – čínská kuchyně – dává přednost různým formám masových a zeleninových knedlíčků připravovaných v páře nebo uvařených v silném vývaru. 


 

  • Plněné knedlíky jsou součástí i dalších národních kuchyní – japonské, korejské, polské, středoevropské.
  • Stačí si jen vybrat náplň, druh těsta a začít s tvarováním malých chutných knedlíčků. 

Mohlo by se vám líbit: 

Všechny kategorie článků