Oloupané brambory přepůlíme a povaříme v osolené vodě, aby změkly, ale daly se strouhat. Slijeme je a propláchneme studenou vodou. Rybu zalijeme mlékem, osolíme a přivedeme k varu, na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Mléko slijeme do nádoby zvlášť a vše odložíme stranou. Na polovině másla opečeme nakrájený pórek, vsypeme mouku a přilíváme slité mléko, prošleháváme metličkou až je dostatečně hustý bešamel, přidáme hořčici a petrželku. Rybu rozdělíme na kousky, vložíme do zapékací nádoby, zalijeme omáčkou a na vršek nastrouháme brambory, ty polijeme zbytkem rozpuštěného másla a osolíme a opepříme. Zapékáme pod grilem asi 10 - 15 minut.
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 614.5 kcal
- Bílkoviny 30.5 g
- Sacharidy 48 g
- Tuky 31.75 g