Těsto vypracujte v míse a nechejte vykynout. Poté jej rozpracuje na vále rukama v placku, ze které pomocí skleničky (nejlépe decilitrové, tj. menší) vypichujte bochánky. Tyto bochánky následně upečte na suchém plechu (horkovzdušná trouba - 200 stupňů) dozlatova. Upečené bochánky dejte do kastrolu a přelijte vařící vodou. Ihned sceďte a nechejte pod pokličkou chvíli změknout. Poté k nim do kastrolu přidejte cukr, mák, rozpuštěné máslo a můžete i povidlí, pokud jej máte rádi (rozředěné trochou teplé vody). Promíchejte a nechte si chutnat.
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 543.75 kcal
- Bílkoviny 17.25 g
- Sacharidy 108 g
- Tuky 4 g