Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
3,0 (4x)
9. 7. 2014
Mleté maso na arabský způsob
Mleté maso na arabský způsob


< 60 min
3,0 (4x)

Dobře namletý hřebíček, kuskus, mleté maso a nasekané madle pořádně promísím. Není účelem udělat maso a kuskus v poměru 1:1, ale aby směs získala žádanou sytost, musí být na povrchu hmoty kuskus hodně vidět. Přidám sůl. Ze směsi udělám větší koule, ideálně podle počtu strávníků. Podliji trochou vody a v titanové pánvi dám péct do předehřáté trouby na 180°. Vypékající šťáva se vsákne do kuskusu. Maso je upečené celkem rychle, asi tak dvacet až třicet minut maximálně. Na povrchu vznikne tvrdší kůrka, ale uvnitř je pěkně propečené a měkké. Na pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli. Když je hotová, poprášíme ji skořicí. Na malý kelímek jogurtu dávám 3-4 stroužky, které tam namačkám a přidám sůl. Na talíř dám masové koule, posypu cibulkou, k tomu se podává jogurtová omáčka. Pokud má někdo chuť, lze podávat s pečivem anebo čerstvou zeleninou. Mnozí mají tendenci k jídlu přikusovat chléb - ono to opticky vypadá opravdu trochu chudě. Ale zaručuji, že je to dost syté, takže bych přidal maximálně tak čerstvou zeleninu.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 349.25 kcal
  • Bílkoviny 31.75 g
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 12.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt