Nová registrace Zapomenuté heslo

< 30 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Mlecna ryze - najrecept
Mlecna ryze - najrecept


< 30 min
0,0 (0x)

Mléko nalijeme do hrnce, vsypeme rýži, špetku soli a citrnonovou kůru a vše pomalu přivedeme k varu. Rýži za občasného míchání vaříme na nejmírnějším ohni asi 25 minut. Vyjmeme citronovou kůru a do rýžové kaše zamícháme žloutky. Bíllky nalijem do hluboké mísy a ušleháme je ručním šlehačem. Během šlehánípo troškách přisypáváme 2 lžíce cukru. Ušlehaný sníh přidáme do rýže. Zbylý cukr smícháme v malé misce se skořicí. Rýžovou kaši rozdělíme na talíře a posypeme skořicovým cukrem. Podávamé ozdobené jahodami. K pokrmu je vhodný švestkový nebo třešňový kompot. ©


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 301.75 kcal
  • Bílkoviny 9 g
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 5.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt