Mléko nalijeme do hrnce, vsypeme rýži, špetku soli a citrnonovou kůru a vše pomalu přivedeme k varu. Rýži za občasného míchání vaříme na nejmírnějším ohni asi 25 minut. Vyjmeme citronovou kůru a do rýžové kaše zamícháme žloutky. Bíllky nalijem do hluboké mísy a ušleháme je ručním šlehačem. Během šlehánípo troškách přisypáváme 2 lžíce cukru. Ušlehaný sníh přidáme do rýže. Zbylý cukr smícháme v malé misce se skořicí. Rýžovou kaši rozdělíme na talíře a posypeme skořicovým cukrem. Podávamé ozdobené jahodami. K pokrmu je vhodný švestkový nebo třešňový kompot. ©
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 301.75 kcal
- Bílkoviny 9 g
- Sacharidy 50 g
- Tuky 5.75 g