Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 90 min
4,0 (275x)
15. 2. 2017
žemlovka s tvarohem
Apetit
Žemlovka s tvarohem podle Romana Vaňka
Apetit


Velmi snadné
< 90 min
4,0 (275x)

Na žemlovku postupně a opakovaně chodili všichni z redakce. S velkými lžícemi a pokud možno nenápadně. Žemlovka s tvarohem prostě nemůže nikdy zklamat, obzvláště pokud je proložená vrstvou strouhaných jablek s rozinkami namočených v rumu. Klasická tvarohová žemlovka je ideální způsob, jak přeměnit starší pečivo v sytý dezert nebo dokonce hlavní jídlo.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
4-6
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4-6

Na nádivku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 833 kcal
  • Bílkoviny 27.5 g
  • Sacharidy 119.75 g
  • Tuky 25.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Roman Vaněk, z vydání Apetit 2012/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,0/5

Hodnocení receptu

4,0/5
(275 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Martina Vlad profile image
Martina Vlad
19.11.2017 19:56

Recept je fajn, v zahranici jsem zabodovala. Jen mi prislo strasne moc tech jablek, kopa mi zbyla :) Asi jsem vzala nejake velke :))

Petra Dočkalová profile image
Petra Dočkalová
04.08.2016 12:26

Recept je super, jen bych omezila množství cukru :-)

Lucie Procházková profile image
Lucie Procházková
11.08.2014 17:14

Podle tohoto receptu jsem nedávno žemlovku dělala, ale nyní se recept zdá být nedokončený? Je to chyba, nebo záměr kvůli tomu převzetí z knihy? Byla výborná, tak je mi líto, že ji nemohu vařit přesně, jen podle ingrediencí odhadnout postup.

Lucie Procházková profile image
Lucie Procházková
26.08.2014 18:30

Recept se už zobrazuje v pořádku, pro jistotu si ho vytisknu a mockrát děkuji.

Jana Kopřivová
05.03.2015 17:04

Dobrý den, recept se zobrazuje správně a celý. Zkuste prosím jiný prohlížeč. Pro jistotu kopíruji celý postup tak, jak je viditelný i zde na stránkách:

1 Nejdřív připravte tvarohovou nádivku: tvaroh rozetřete s máslem, cukrem a žloutkem. Přidejte vanilkový cukr a scezené rozinky (tekutinu uchovejte).

2 V míse prošlehejte mléko se žloutky, přidejte 2 lžíce cukru a rozpuštěné máslo a opět prošlehejte. Do ochuceného mléka postupně vkládejte plátky veky a nechte je nasáknout.

3 Troubu předehřejte na 160 °C. Menší pekáček vymažte máslem a dno pokryjte první vrstvou plátků veky, na ni rozprostřete všechna nastrouhaná jablka, posyp te skořicí, 4 lžícemi cukru a pokryjte další vrstvou veky. Na tu rozetřete tvarohovou nádivku, pokryjte poslední vrstvou navlhčené veky a pokapejte rumem z rozinek. Dejte péct do trouby asi na 45 minut.

4 Mezitím z bílků a šesti lžic cukru ušlehejte pevný sníh na sněhovou čepici. Rozetřete ho na upečenou žemlovku a ještě 5–8 minut nechte zapéct v troubě.

NĚCO NAVÍC
Poslední vrstvu veky můžete před pečením lehce poprášit moučkovým cukrem a pokapat rozpuštěným máslem a rumem, ve kterém jste namáčeli rozinky. Vytvoří se tak krásně křupavá krustička.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2012/2

ČokoládaDomácí zabijačkaVepřový bůčekDokonalé palačinky

Související články