Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
4,5 (285x)
27. 3. 2017
Vanilkové rohlíčky
Apetit
Vanilkové rohlíčky
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
4,5 (285x)

Protože Vánoce, Vánoce přicházejí - a vanilkové rohlíčky jsou klasika, bez které si tyto svátky nedokážeme vůbec představit. Snad každý má svůj oblíbený recept na vanilkové rohlíčky. Někdo nedá dopustit na ořechy, jiný preferuje mandle. Tento recept patří k našim favoritům. 


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
cca 40 rohlíčků
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

cca 40 rohlíčků
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 5523 kcal
  • Bílkoviny 85 g
  • Sacharidy 395 g
  • Tuky 391 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: šéfcukrář, Paneria, z vydání Apetit 2004/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(285 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
anele
20.12.2009 08:11
V našej rodine tradíciu rohlíčky nemali a tak som nezdedila rodinný recept. Keďže mi na návštevách veľmi chutili, hľadala som ten SVOJ recept a vyskúšala som niekoľko zaručene doporučených ale výsledok ma skôr odradil. Už ten svoj recept mám. Je to práve tento. S cestom sa dobre pracuje a rohlíčky sú krehké, vláčne, chutné a voňavé ako majú byť. Som rada, že recept je bez vajec.
  profile image
majush
20.01.2009 20:26
Aj ja som robila na Vianoce horeuvedené rožteky, boli chuťovo výborné!!!! ale mne sa pri pečení trošku roztiekli a horšie sa skladovali, lebo boli veľmi krehké...
Leona Sodomková
04.12.2008 20:08
Dnes jsem pekla poprvé v životě. V naší rodině se nikdy rohlíčky nejdly. Až teď si je dcera vydyndala. Jsou úžasný a půlka už je pryč, budu muset zamknout před ostatními členy rodiny.Už budou patřit mezi klasiku na vánoční stůl.
  profile image
MIRKA
23.12.2007 18:35
Skutočne nejlepšie rožteky na svete, sú krehké a veľmi jemné.Veľmi si na nich pochutnávama, z prípravou žiadne ťažkosti, môžete nechať odstáť aj dva dni, mi sme nechali a výsledok je super.
  profile image
jirka
08.12.2007 21:25
a kde mate něco na spojení těsta.první plech šel slepicím pač se to drolilo!ono vejce umí zázrak.recept o ničem!
  profile image
Helena
12.12.2007 16:21
Milý Jirko, tuk z másla a z ořechů se postará o dostatečné spojení těsta. Já jsem s tímto receptem žádné problémy neměla, rohlíčky jsou výborné.
Jana Talířová profile image
Jana Talířová
10.12.2009 14:29
pro Jirku pro spojeni testa staci maslo, mozna se prvni plech nepodaril z důvodu málo rozeřáté trouby. Me se rohicky podařily a jsou lahodne. J
  profile image
andrea
13.08.2006 14:21
najlepsie vanilkove rozteky!
  profile image
Lucík
08.05.2007 18:46
drobný poznatek-špetka soly je v rohlíčkách přece jen trochu cítit.Já ji příště určitě vynechám, ale jinak byly dobré.
  profile image
zdenina
21.12.2008 07:40
Sůl jsem také v rohlíčkách malinko cítila. Asi je to o tom, jak má kdo velkou špetku. Já dám tedy příště půl špetky :-D. No příště...vlastně dnes, jdu dělat další várku, už jsou pryč!!!

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2004/12

Prosinec 2004